Vă rog, atenție sporită!
Urmează un delicios
În cuptor copt rasol de vită
Ce se desprinde de pe os.
INGREDIENTE
- un rasol de vita cu os (am ales o carne de foarte buna calitate, de la Karpaten Premium Angus)
- 500 gr ciuperci
- Ulei de masline, sare, cimbru uscat, telina uscata
- 200 ml smantana lichida
- 100 gr gorgonzola
PLAN DE LUCRU rasol de vita cu os
- Condimentam rasolul de vita cu sare, cimbru uscat si telina uscata
- Asezam bucata de carne intr-o tigaie in care am incins ulei de masline, cu partea condimentata in sus
- Lasam aproximativ 30 de secunde, apoi o intoarcem. Condimentam si cealalta parte
- Lasam alte 30 de secunde si apoi transferam carnea intr-o tava. Peste ea turnam uleiul in care am rumenit-o.Adaugam ulei de masline si apa.
- Acoperim bucata de carne cu o foaie de copt
- Lasam aproxmativ 2 ore si jumatate in cuptorul incins la 170 de grade
- Cu o jumatate de ora inainte de final, adaugam in tava ciupercile spalate si taiate felii subtiri. Presaram sare peste ciuperci
- Facem si un sos de goronzola: incalzim smantana lichida intr-un ibric, apoi adaugam gorgonzola. Lasam sa fiarba 2-3 minute, amestecam bine.
- Sosul de gorgonzola merge de minune cu ciupercile si cu carnea de vita.
- Pofta buna la rasol de vita cu os la cuptor. Carnea de la Karpaten Premium Angus s-a topit in gura.