O reteta care merita incercata. Savurati aromele care se intrepatrund.
Ce iti trebuie pentru 6 portii (poza 1)
– 6 pulpe de pui
– 2 portocale
– 1 lamaie
– 2 linguri de zahar
– 8 catei de usturoi
– 1 bucatica de ghimbir
– sare, piper
– 50 ml ulei
– cartofi (pt. garnitura)
Plan de lucru:
– Stoarcem portocalele si lamaia; punem intr-un bol zeama obtinuta (poza 2). Caramelizam zaharul(poza 3), apoi adaugam zeama de la lamaie si portocala (poza 4) si lasam pe foc pana se dizolva cristalele de zahar.
Spalam pulpele, le asezam intr-un vas termorezistent, condimentam cu sare, piper, ghimbir si usturoi tocat marunt (poza 5). Adaugam peste pulpe 50 ml ulei , apoi sosul caramel (poza 6)
– Lasam la cuptor pentru aproximativ 40-50 minute, pana se rumenesc pulpele pe deasupra (poza 7).
– Ca si garnitura am ales piure de cartofi. (poza 8 ).
Pofta buna!
Timp de preparare: 60 minute
Pret: 3 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Poliana
octombrie 27, 2012 @ 11:34
Asta da reteta apetisanta, interesanta…o adevarat dulcegarie 😉
maria mihalache
octombrie 27, 2012 @ 15:06
O combinatie minunata…………………caramel,lamaie,portocala.
Seara frumoasa!
Maya
octombrie 27, 2012 @ 15:53
Mmmm, bun bun! Imi place combinatia. Merge bine si la piept sau bulane de rata 🙂
sisterskitchen
octombrie 27, 2012 @ 16:13
Interesanta combinatie!Tare buna trebuie sa fie:)
Simona
octombrie 27, 2012 @ 17:31
Interesanta combinatie….
DiaMar bucataria galbena
octombrie 27, 2012 @ 18:52
Cred ca este foarte buna combinatia!Suna interesant!
Laura Nechita
octombrie 28, 2012 @ 14:03
ai, ai, ai! arata senzational, cred ca aromele se simt intens. excelenta alegere!
adela zilahi
octombrie 28, 2012 @ 20:08
Imi placeee! Cu siguranta este o nebunie de arome!!
Magda Adina
octombrie 29, 2012 @ 11:23
Hmmmm , o combinatie care m-a pus pe ganduri !!! 😉
ana
noiembrie 24, 2012 @ 20:45
am incercat si eu reteta si este dementiala…:)
hapleablog
noiembrie 25, 2012 @ 06:43
Multumesc frumos pentru aprecieri!O duminica frumoasa!
Ramona
martie 12, 2013 @ 14:45
Chiar aseara, am gatit aceasta mancare, a fost delicioasa, exact cum m-am asteptat dupa atatea recomandari bune. Eu am adaugat in acelasi si cartofi rondele. Recomand cu placere!
hapleablog
martie 12, 2013 @ 16:55
Imi pare bine ca ti-a placut reteta! Te mai asteptam sa ne vizitezi!