PULPE DE PUI IN SOS CARAMEL CU PORTOCALA SI LAMAIE

O reteta care merita incercata. Savurati aromele care se intrepatrund.

Ce iti trebuie pentru 6 portii (poza 1)
– 6 pulpe de pui
– 2 portocale
– 1 lamaie
– 2 linguri de zahar
– 8 catei de usturoi
– 1 bucatica de ghimbir
– sare, piper
– 50 ml ulei
– cartofi (pt. garnitura)

Plan de lucru:
– Stoarcem portocalele si lamaia; punem intr-un bol zeama obtinuta (poza 2). Caramelizam zaharul(poza 3), apoi adaugam zeama de la lamaie si portocala (poza 4) si lasam pe foc pana se dizolva cristalele de zahar.
Spalam pulpele, le asezam intr-un vas termorezistent, condimentam cu sare, piper, ghimbir si usturoi tocat marunt (poza 5). Adaugam peste pulpe 50 ml ulei , apoi sosul caramel (poza 6)
– Lasam la cuptor pentru aproximativ 40-50 minute, pana se rumenesc pulpele pe deasupra (poza 7).
– Ca si garnitura am ales piure de cartofi. (poza 8 ).
Pofta buna!

Timp de preparare: 60 minute
Pret: 3 lei/portie  (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)


14 Comments
Poliana

octombrie 27, 2012 @ 11:34

Reply

Asta da reteta apetisanta, interesanta…o adevarat dulcegarie 😉

maria mihalache

octombrie 27, 2012 @ 15:06

Reply

O combinatie minunata…………………caramel,lamaie,portocala.
Seara frumoasa!

Maya

octombrie 27, 2012 @ 15:53

Reply

Mmmm, bun bun! Imi place combinatia. Merge bine si la piept sau bulane de rata 🙂

sisterskitchen

octombrie 27, 2012 @ 16:13

Reply

Interesanta combinatie!Tare buna trebuie sa fie:)

Simona

octombrie 27, 2012 @ 17:31

Reply

Interesanta combinatie….

DiaMar bucataria galbena

octombrie 27, 2012 @ 18:52

Reply

Cred ca este foarte buna combinatia!Suna interesant!

Laura Nechita

octombrie 28, 2012 @ 14:03

Reply

ai, ai, ai! arata senzational, cred ca aromele se simt intens. excelenta alegere!

adela zilahi

octombrie 28, 2012 @ 20:08

Reply

Imi placeee! Cu siguranta este o nebunie de arome!!

Magda Adina

octombrie 29, 2012 @ 11:23

Reply

Hmmmm , o combinatie care m-a pus pe ganduri !!! 😉

ana

noiembrie 24, 2012 @ 20:45

Reply

am incercat si eu reteta si este dementiala…:)

hapleablog

noiembrie 25, 2012 @ 06:43

Reply

Multumesc frumos pentru aprecieri!O duminica frumoasa!

Ramona

martie 12, 2013 @ 14:45

Reply

Chiar aseara, am gatit aceasta mancare, a fost delicioasa, exact cum m-am asteptat dupa atatea recomandari bune. Eu am adaugat in acelasi si cartofi rondele. Recomand cu placere!

hapleablog

martie 12, 2013 @ 16:55

Reply

Imi pare bine ca ti-a placut reteta! Te mai asteptam sa ne vizitezi!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020