Pentru țară și popor,
Pui în crustă la cuptor!
INGEDIENTE pentru 6 portii
- 6 pulpe de pui dezosate
- 200 gr pesmet (am folosit un pesmet gata condimentat)
- sare, piper
- 3 catei de usturoi
- 1 lingurita de boia de ardei dulce
- 1 lingurita oregano uscat
PLAN DE LUCRU pulpe de pui crocante la cuptor
- spalam pulpele de pui si le lasam sa se scurga de apa in exces. Apoi le masam bine pe toata suprafata cu amestecul de condimente (sare, piper, boia dulce, oregano si usturoiul proaspat pisat).
- Urmatorul pas este sa trecem fiecare bucata de pui prin pesmet. (Am gasit in comert un pesmet gata condimentat , care mi-a placut foarte tare. Se poate folosi insa si un pesmet simplu, pentru ca oricum condimentam pulpele). Apoi le asezam pe o tava (pe care am acoperit-o cu hartie de copt). Le bagam in cuptor si le lasam 1 ora si 30 minute la 170 grade. Am lasat mai mult timp la cuptor pentru ca am vrut sa obtin o carne foarte frageda, care ti se topeste in gura, insa si un invelis crocant. Ca si garnitura am avut pilaf de orez, insa aceste pulpe delicioase merg de minune si cu multe alte garnituri.
Iata aici cateva sugestii:
– piure de cartofi cu praz
– orez cu morcov si ghimbir
– orez cu sofran
– budinca de cartofi (carfofi dauphinoise) - Un pont: aceste pulpe sunt delicioase, dupa parerea mea, in mare parte datorita usturoiului. Daca sunteti fani, puteti adauga fara ezitare si o cantitate mai mare. Usturoiul este bine cunoscut pentru multiplele beneficii si pentru imunizarea organismului. In aceasta perioada care se anunta plina de viroze poate trebuie sa ne gandim mai serios la imunizare.
- Pofta buna la pulpe de pui crocante la cuptor!