PUI UMPLUT CU CIUPERCI

În Dâmbovita, satul Bolovani,
Există de câțiva ani
O fermă unde puiul crește mare
Fiind hrănit numai cu cereale,
Fără vitamine de alții folosite
Să îl dezvolte pe repede-nainte.

Puiul crescut fără grabă
E-un pic mai scump la tarabă
Decât cel industrializat
Nociv, incolor și fad,
Dar este mult mai sănătos
Și-n mod cert mult mai gustos!

Nu mai dați bani pe chimicale
Mâncați produse naturale!

INGREDIENTE

  • 1 pui intreg  (Haplea va recomanda puiul bio de la Batatura Bolovani)
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 morcovi
  • 500 gr ciuperci

pui intreg la cuptor poza 1 pui intreg la cuptor poza 3

pentru crusta

  • 50 ml ulei de masline
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 ml ulei de dovleac
  • 2 linguri sos de soia
  • sare, piper, oregano uscat, busuioc uscat, rozmarin uscat

pentru garnitura

  • 1 kg cartofi preparati cartofi wedges

 

PLAN DE LUCRU

 

  1. parlim puiul daca este necesar, apoi il scufundam asa intreg intr-un vas incapator cu apa. Il lasam sa fiarba aproximativ 30 minute impreuna cu morcovii , cu 2 cepe mici si condimente (sare, piper rosu, negru boabe, 2 foi de dafin, seminte de fenicul, rozmarin uscat). pui intreg la cuptor poza 2Spumuim bine pentru ca zeama in care a fiert puiul (ne va folosi la o supa cu taitei).
  2. Scoatem puiul si il scurgem bine. Morcovii fierti ii taiem rondele.  Ciupercile le taiem marunt si le lasam sa fiarba circa 10 min. Apoi le lasam la scurs.
  3. Pentru umplutura calim ceapa tocata marunt pui intreg la cuptor poza 4apoi adaugam ciupercile si morcovii si mai lasam 2 minute pe foc. Saram dupa gust pui intreg la cuptor poza 5
  4. Tapetam tava de la cuptor cu hartie de copt, apoi asezam puiul si il umplem cu umplutura de ciuperci. Apoi, cu o pensula, ungem puiul cu dressingul de ulei si condimente.
  5. Cartofii taiati ca pt wedges ii amestecam bine in dressingul ramas si ii adaugam in tava langa puipui intreg la cuptor poza 6
  6. Lasam puiul la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 grade pana se rumeneste frumos deasupra. In acest timp vor fi gata si cartofii.
  7. Un rasfat culinar! Pofta buna! pui intreg la cuptor poza 7

 

 

Bătătura Bolovani este o fermă mică, din județul Dâmbovița, unde sunt crescuți pui în mod tradițional. Asta înseamnă că puii au o creștere lentă (rasa fiind una cu creștere lentă) și mâncarea constă doar din porumb, grâu, floarea soarelui și lucernă. Sunt lăsați să se plimbe, nu sunt înghesuiți. Creșterea puilor până la tăiere durează 3 luni. Toate acestea contribuie la gustul fantastic al cărnii.
Bătătura Bolovani poate asigura lunar în jur de 1000 de pui pe care îi pregătește în miniabatorul propriu autorizat DSV. În prezent, livrează pui clienților din București și Târgoviște, doar carcasă. Prețul este 26 lei/kg, un pui cântărind în medie 1,7 kilograme. Livrarea se face săptămânal în zona clienților sau în târguri de produse bio.

CONTACT PRODUCATOR
Telefoane: 0723689873 (Isabela), 0721254241 (Laurențiu).
www.facebook.com/Batatura.Bolovani


5 Comments
Rocsy Ciobanu

iulie 20, 2014 @ 20:09

Reply

Cat de apetisant este!

coco

iulie 21, 2014 @ 11:54

Reply

O minune 🙂

Paula Gafitescu

iulie 22, 2014 @ 11:06

Reply

Cat de bine arata! Vin la masa 😉

web design

decembrie 30, 2014 @ 14:40

Reply

ciupercile da un gust excelent puiului

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020