PUI ÎN VAS ROMAN

pui in vas roman 13

Dacă aveți ceva mai mult timp la dispoziție, plus un vas roman, vă recomandăm această rețetă absolut delicioasă.

Ce îţi trebuie pentru 6 porţii (poza1):
– 6 pulpe de pui
– 1 ½ kg de cartofi
– 400 gr de ceafă afumată
– 2 cepe
– un ardei gras roșu
– condimente
– foi de dafin
– bulion

Plan de lucru:
– se curăță cartofii, se taie cubulețe și se pun în vasul roman (poza 2). Se presară câteva for de dafin (poza 3), iar apoi se adaugă ceapa tocată (poza 4), ardeiul tocat (poza 5)
– condimentăm și adăugăm 2-3 linguri de bulion (pozele 6 și 7)
– turnăm 50 ml de ulei (poza 8 ) și adăugăm ceafa afumată, tăiată cubulețe (poza 9)
– între timp condimentăm pulpele (poza 10) și le punem în vas, peste cartofi (poza 11)
– băgăm vasul roman la cuptor (poza 12), unde îl lăsăm între o oră și jumătate și două ore.
– poftă bună! (poza 13)

Timp de preparare: 140 de minute
Preţ: 4 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)


4 Comments
liana10

octombrie 17, 2010 @ 23:20

Reply

F.gustos in vas roman!

hapleablog

octombrie 20, 2010 @ 19:17

Reply

Desi necesita un timp mai indelungat pt preparare, iese delicios in vas roman

maria

iulie 8, 2012 @ 22:32

Reply

puiul era preparat dinainte?cam asa arata in poze!

hapleablog

iulie 9, 2012 @ 16:45

Reply

Da eu am dat intr-un clocot carnea pt ca am facut si supa, dar se poate prepara crud, fara probleme.Daca preferi cartofii mai bine facuti, bagi la cuptor vasul cu cartofii, cam 30 minute si apoi adaugi carnea! O seara buna!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020