Dacă aveți ceva mai mult timp la dispoziție, plus un vas roman, vă recomandăm această rețetă absolut delicioasă.
Ce îţi trebuie pentru 6 porţii (poza1):
– 6 pulpe de pui
– 1 ½ kg de cartofi
– 400 gr de ceafă afumată
– 2 cepe
– un ardei gras roșu
– condimente
– foi de dafin
– bulion
Plan de lucru:
– se curăță cartofii, se taie cubulețe și se pun în vasul roman (poza 2). Se presară câteva for de dafin (poza 3), iar apoi se adaugă ceapa tocată (poza 4), ardeiul tocat (poza 5)
– condimentăm și adăugăm 2-3 linguri de bulion (pozele 6 și 7)
– turnăm 50 ml de ulei (poza 8 ) și adăugăm ceafa afumată, tăiată cubulețe (poza 9)
– între timp condimentăm pulpele (poza 10) și le punem în vas, peste cartofi (poza 11)
– băgăm vasul roman la cuptor (poza 12), unde îl lăsăm între o oră și jumătate și două ore.
– poftă bună! (poza 13)
Timp de preparare: 140 de minute
Preţ: 4 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
liana10
octombrie 17, 2010 @ 23:20
F.gustos in vas roman!
hapleablog
octombrie 20, 2010 @ 19:17
Desi necesita un timp mai indelungat pt preparare, iese delicios in vas roman
maria
iulie 8, 2012 @ 22:32
puiul era preparat dinainte?cam asa arata in poze!
hapleablog
iulie 9, 2012 @ 16:45
Da eu am dat intr-un clocot carnea pt ca am facut si supa, dar se poate prepara crud, fara probleme.Daca preferi cartofii mai bine facuti, bagi la cuptor vasul cu cartofii, cam 30 minute si apoi adaugi carnea! O seara buna!