PUI CU SOS PESTO LA CUPTOR

Un piept de pui dezpielițat
Din galantar a evadat
Și-ntr-o tavă s-a scăldat
În sos pesto minunat.

INGREDIENTE

  • 1 bucata piept de pui dezosat
  • 2 rosii taiate rondele
  • 200 gr cascaval razuit (eu am folosit branza cheddar)
  • sos pesto (busuioc proaspat, parmezan, ulei de masline, seminte de pin).pui cu sos pesto poza 1

PLAN DE LUCRU pui cu sos pesto

  1. spalam, curatam si taiem puiul in bucati mai mari, apoi le ungem cu sos pesto, preparat ca aicipui cu sos pesto poza 2
  2. Asezam puiul intr-un vas ceramic uns cu unt.
  3. Acoperim puiul cu rondele de rosiipui cu sos pesto poza 3
  4. Bagam la cuptor pentru circa 30 minute, apoi scoatem din cuptor si acoperim cu cascaval razuitpui cu sos pesto poza 4
  5. Lasam la cuptor pana cand se topeste cascavalul.
  6. Scoatem pui cu sos pesto pe un platoupui cu sos pesto poza 5
  7. pofta buna!

Pesto este un sos specific bucătăriei italiene, originar din Liguria. Sosul Pesto se bazează pe busuioc pisat, usturoi şi brânză tare, rasă (cum ar fi parmezanul), seminţe de pin şi ulei de măsline.
Cea mai cunoscută dintre reţete recomandă folosirea busuiocului genovez, o plantă originară din nordul Africii şi Asia tropicală, mai exact din India. Prima reţetă de Pesto datează din vremea romanilor, când brânza tare se consuma cu busuioc. Din moment ce în Liguria s-a cultivat pentru prima dată busuioc în Europa, nu este o surpriză faptul că cele mai multe reţete de Pesto provin de aici, a scris evz.ro.


1 Comment
Dana

noiembrie 29, 2018 @ 08:04

Reply

Mă bucur că am găsit acest blog! Rețeta ta mi se pare atractivă și, de aceea o să o încerc.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020