Fierbem păstăile verzi,
La tigaie tragem puiul
E un deliciu, ai să vezi…
Nu toca, zdrobește usturoiul!
INGREDIENTE
- 500 gr piept de pui dezosat taiat cubulete
- 1 kg pastai verzi
- 5 catei de usturoi
- sare, piper
PLAN DE LUCRU pui cu pastai verzi
- spalam, curatam si portionam pastaile (poza 3).
Punem apa la fiert cu un praf de sare, cand aceasta incepe sa fiarba adaugam pastaile si le lasam sa fiarba 3-4 minute.
- Separat calim usturoiul zdrobit in ulei de masline,
apoi adaugam puiul taiat cubulete
- Lasam pe foc pana se face puiul
Adaugam sare, piper.
- Scurgem bine pastaile apoi le amestecam cu puiul
Le mai lasam 2-3 minute pe foc.
- Pui cu pastai verzi este gata. Pofta buna!
Fasolea verde pastai este săracă în calorii și grăsimi și nu conține deloc colesterol. Cantitatea de fibre este mare, iar cel mai important lucru este că fasolea acoperă cerințele de proteine de fiecare zi. Este o sursă de vitamina A, C, K, B6 și acid folic, calciu, siliciu, fier, mangan, potasiu și cupru, a scris lataifas.ro, care a enumerat principalele beneficii ale consumului de fasole verde: stimulează sistemul imunitar, îmbunătățește vederea, scade glicemia, previne bolile cardiovasculare, combate problemele gastro-intestinale, previne cancerul de colon și colorectal, menține sănătatea oaselor, ajută sănătatea pre-natală.
Bacos
iunie 24, 2015 @ 13:42
Lângă pui și usturoi am pus în tigaie și câteva feliuțe de ghimbir. N-am regretat… 😀