Nu mă făcu muica oltean, dar am spus că e musai să încerc și o mâncare cu praz. Am ales o rețetă clasică.
Ce îţi trebuie pentru 2 porţii mari (poza1):
– 4 bucăți de praz
– 200 gr măsline (vă recomand măslinele Colosal, care chiar au gust de măsline)
– un ardei gras
– o legătură de pătrunjel
– 100 ml de vin alb
– 2 linguri de bulion
– sare, boia de ardei iute
– 50 ml ulei de măsline
Plan de lucru:
– curățăm și porționăm prazul (poza 2). Îl opărim timp de 10 minute (poza 3), iar apoi îl scurgem și îl punem într-o tigaie cu ulei de măsline încins (poza 4)
– adăugăm măslinele, ardeiul gras (poza 5), vinul (poza 6). Condimentăm cu sare și boia de ardei iute. Punem apă la nivel (poza 7)
– după ce fierbe cinci minute, adăugăm bulionul și presărăm pătrunjelul tocat (poza 8 )
– mai lăsăm la fiert 15 minute (poza 9)
– poftă bună! (poza 10)
Timp de preparare: 35 minute
Preţ: 5 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
maria mihalache
decembrie 23, 2010 @ 13:14
Fie ca Nasterea Domnului sa va lumineze sufletele si casa, sa aveti parte de sanatate, belsug si fericire!
Craciun fericit!
maya
decembrie 28, 2010 @ 14:38
Îti doresc un An Nou fericit cu sanatate si numai bucurii!
Maya