O prajitură mai pufoasă ca un nor,
Cu parfum de zmeură îmbătător…
Și-acum un pont pentru extra savoare:
Preparați, pentru topping, icing de portocale.
INGREDIENTE pentru prajitura
- 4 oua
- 150 gr faina
- 150 gr zahar tos
- 75 gr unt topit
- 1 plic praf de copt
- 300 gr zmeura proaspata
- 100 gr zahar pudra
- zeama de portocala
PLAN DE LUCRU
- separam albusurile de galbenusuri (poza 2). Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat 100 gr de zahar tos si mixam pana obtinem o spuma ferma care sta “bat”.
- mixam restul de zahar tos cu galbenusurile.
- turnam galbenusurile peste albusuri si omogenizam cu o spatula
- adaugam, alternand, untul topit si faina amestecata cu praful de copt. Incorporam tot cu o spatula de plastic sau o lingura de lemn, pana obtinem compozitia
- intindem compozitia intr-o tava (dimensiune 35×20 cm), acoperita cu hartie de copt. Adaugam zmeura
- bagam la cuptorul incins la 190 grade pentru apoximativ 30 de minute, pana se rumeneste
- Preparam icing-ul omogenizand zaharul pudra cu zeama de portocala, pana cand obtinem un sirop consistent pe care il turnam peste prajitura (dupa ce aceasta s-a racit)
- pofta buna
Rocsy Ciobanu
iulie 28, 2014 @ 22:08
Imi place, are si zmeura, nu poate fi decat foarte buna!
Gabriela
iulie 29, 2014 @ 22:40
Foarte bună prăjitura! Interesantă combinația cu glazura de portocale!
Cornelia
noiembrie 4, 2019 @ 19:32
Toate retetele Dvs sunt exceptionale ! Multumesc,c