Vrei un desert rapid?
Acesta-i cel mai cel
Când soarele este torid
Apelăm la caramel.
INGREDIENTE
- 7 foi de napolitana (am cumparat din comert foi de napolitane cu diametrul de 25 cm)
- pentru crema am folosit un borcan de dulce de leche

Ingrediente pentru glazura
- 100 gr ciocolata cu lapte (simpla)
- 1 lingura de unt
PLAN DE LUCRU prajitura napolitana cu caramel si ciocolata
Pentru prepararea acestei retete avem nevoie de foarte putin timp . O preferam cand este foarte cald afara, pentru ca nu trebuie sa deschidem cuptorul. Este „geniala” dimineata, alaturi de cafea. Marele inconvenient este ca, dacă o prepari dupa-amiaza, nu rezista pana dimineata.
Asadar, asezam cate o foaie de napolitana pe platou, apoi o ungem cu un strat de caramel.

Se poate pregati crema caramel si in casa. Este nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 200 gr unt
- 5 galbenusuri
- 100 grame zahar pudra
- 1 cana zahar tos
- nuci (am folosit si nuci macinate si nuci tocate marunt)
Pentru reteta click aici.
Revenind la prajitura noastra, procedam la fel cu restul foilor, pana ajungem la ultima foaie.

Aceasta va fi acoperita cu un strat de ciocolata.

Topim pe bain-marie ciocolata impreuna cu untul

turnam si nivelam peste ultima foaie de napolitana. Am mai razuit 20 gr extra ciocolata si am presarat deasupra.

Pofta buna la prajitura napolitana cu caramel si ciocolata!


Olivia
august 25, 2019 @ 15:57
Este o reteta utila,usor de realizat.Multumesc.
Olivia