Este o prajitura care se prepara rapid si la fel de rapid se termina…..
Ce iti trebuie pentru o tava (poza 1)
– 250 gr zahar
– 1 pachet unt (200gr)
– 9 oua
– 9 linguri de faina
– 1 litru lapte
– zahar vanilat
– esenta de rom
– coaja de lamaie și de portocala
Plan de lucru:
– Se pune la foc mic laptele, peste care aduagam zaharul (poza 2)
– Apoi aduagam untul (poza 3) si tinem pe foc pana cand acesta s-a topit (poza4). Apoi dam la racit.
– Separam albusurile de galbenusuri (poza 5)
– batem albusurile spumă (poza 6)
– frecam galbenusrile cu zaharul vanilat (pozele 7 si 8 )
– pregatim coaja de lamaie și portocala (poza 9 ).Adaugam laptele racit peste galbenusuri (poza 10). Treptat adaugam usor albusurile spuma si faina si amestecam cu lingura de lemn (poza 11).
– Adaugam coaja de portocala si lamaie si esenta de rom (poza12).
– Punem compozitia obtinuta intr-o tava (dimensiuni 25×37 cm), pe care am uns-o cu unt (poza13).
– bagam la cuptorul incins aproximativ 50-60 de minute, pana se rumeneste. (poza 14)
Atentie , prajitura se coace la foc mic.
– pofta buna! (pozele 15, 16)
Timp de preparare: 90 de minute (incluzand cele 60 min la cuptor).
Pret: 20 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
maya
martie 23, 2011 @ 22:38
Ce bine arata!Asa “suculenta” cum îmi place mie!
hapleablog
martie 24, 2011 @ 16:45
Asa ne place si noua.A iesit ….delicioasa.
pansy
martie 24, 2011 @ 01:19
tot am vrut sa incerc si eu reteta asta ,ca tare bine arata,da’uite ca nu m-am invrednicit inca !
hapleablog
martie 24, 2011 @ 16:46
Te sfatuiesc sa incerci ca este foarte buna.
DIANA
martie 25, 2011 @ 09:02
Stii Hapleo , ma bate gandul s-o incerc si eu azi , ce zici ?
Dupa cum arata , mi se pare DE-LI-CIOA-SAAAAAAAA .
DIANA
martie 25, 2011 @ 13:21
Ti-am lasat o intrebare ….
DIANA
martie 25, 2011 @ 13:22
Wow , cred ca nu i-am dat enter … iti ziceam ca praji a lasat mult sirop la baza tavii , oare se resoarbe odata cu racirea ?
hapleablog
martie 25, 2011 @ 16:36
Da Diana se reabsoarbe , daca si-a lasat sirop.Astept sa imi spui cum a fost.
maria mihalache
martie 26, 2011 @ 17:55
Desteapta, frumoasa si buna.
O seara minunata!
teosim
februarie 20, 2012 @ 13:39
Am facut si eu aceasta minunatie.Foarte buna,apreciata de toata lumea.Multumesc cui a postat reteta !
hapleablog
februarie 20, 2012 @ 18:54
Cu mare placere!