PRAJITURA CUBURI VIS DE CIOCOLATA

Să nu spui niciodată
Că deja ai mâncat
Cea mai minunată
Prăjitură cu ciocolată.

INGREDIENTE pentru blat

  • 9 albusuri
  • 3 linguri cacao
  • 200 g faina
  • 180 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf sare (pentru batut albusurile)

ingrediente pentru crema

  • 9 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 300 g unt (la temperatura camerei)
  • 30 g cacao

ingrediente pentru glazura

  • 200 g ciocolata (am folosit ciocolata cu lapte)
  • 150 smantana pentru frisca

PLAN DE LUCRU prajitura cuburi vis de ciocolata

Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma care sta “bat”.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaua (cernute)

si amestecam cu o paleta de silicon.

Impartim compozitia in trei parti egale, apoi intindem fiecare parte si coacem intr-o tava (35×25 cm), tapetata cu hartie de copt.

prajitura cuburi

Forma pe care am folosit-o are peretii detasabili.
Lasam in cuptorul incins la 180 grade pentru apoximativ 12 minute, pana se rumeneste frumos fiecare foaie in parte. Coacem astfel, separat cele trei foi. Verificam cu scobitoarea daca este facut blatul. Lasam foile sa se raceasca, le desprindem usor de pe hartia de copt.Pentru crema, pasii sunt la fel ca la prajitura de ciocolata cu nuca. Amestecam cu telul galbenusurile impreuna cu zaharul.

Punem acest amestec pe bain-marie si lasam sa se dizolve complet zaharul.

Adaugam si cacaua cernuta si amestecam tot pe foc pana obtinem consistenta unei creme. Apoi luam de pe foc si lasam sa se raceasaca.

Untul moale il mixam separat intr-un bol incapator, apoi adaugam treptat din crema racita.

prajitura cuburi

Crema obtinuta o impartim in doua. Punem jumatate din crema peste prima foaie de prajitura

apoi acoperim cu a doua foaie, restul de crema si ultima foaie.
Pentru glazura incalzim bine smantana fara a fierbe, apoi adaugam ciocolata rupta in bucati mai mici. Amestecam energic pana se dizolva complet ciocolata. Turnam glazura astfel obtinuta peste ultima foaie.

Lasam la frigider pana se intareste glazura. Este de vis!

prajitura cuburi

pofta buna la prajitura cuburi vis de ciocolata!

prajitura cuburi

1 Comment
Olivia

noiembrie 1, 2020 @ 14:31

Reply

Este minunat ca ne rasfatati saptamanal cu astfel de delicii.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020