Aveți în față o filosofie de viață:
Oricât ai fi de supărat, sau supărată,
Totul trece mai ușor cu ciocolată.
INGREDIENTE pentru blat
- 2 oua
- 150 gr faina
- 120 gr zahar
- 50 gr unt (pe care il topim)
- 150 ml apa fierbinte
- 30 gr cacao
- 20 gr nesquik
- 120 ml iaurt
- 1 plic praf de copt
ingrediente pentru crema de ciocolata
- 250 ml smantana pentru frisca
- 200 gr ciocolata (100 gr ciocolata cu lapte, 100 gr ciocolata dark peste 50% cacao)
pentru ornat
- mini kinder bueno
- bomboane m&m
PLAN DE LUCRU prajitura cuburi de ciocolata
Pentru prepararea blatului: amestecam apa fierbinte cu cacao si nesquik si o lasam pe foc pana obtinem o crema omogena.
Intr-un bol, amestecam faina cu praful de copt si zaharul.
Separat, in alt bol, mixam la viteza mica ouale impreuna cu uleiul turnat treptat, apoi adaugam si iaurtul.
Adaugam peste oua amestecul de cacao si omogenizam cu o paleta de silicon.
Turnam peste acest amestec pe cel de faina si omogenizam cu ajutorul unui tel.
Punem amestecul obtinut intr-o forma de ceramica (dimensiune 30×20 cm), acoperita cu hartie de copt
Lasam la cuptorul incins la 180 de grade pentru circa 20-25 minute, pana trece testul scobitorii.
Lasam sa se raceasca, apoi desprindem usor blatul de pe hartia de copt si il asezam in aceeasi tava in care l-am copt. Acest blat l-am folosit si la tortul cu blat umed si mousse de ciocolata.
Prepararea cremei este foarte simpla. Mixam smantana pentru frisca pana cand aceasta se transforma in frisca. Separat topim pe bain-marie ciocolata.
Apoi incorporam ciocolata peste frisca si omogenizam cu o spatula de silicon. Intindem crema obtinuta peste toata suprafata blatului.
Ornam apoi dupa bunul plac cu m&m si/ sau mini kinder bueno.
Pofta buna la prajitura cuburi de ciocolata!