Merge pe căldură foarte bine
Dar și când vremea e mai rea
Te răcorești instant de la vișine
Te îndulcești cât trebuie de la bezea.
INGREDIENTE pentru blat
- 8 galbenusuri
- 200 gr zahar
- 50 ml ulei
- 150 ml lapte
- 250 gr de faina
- 1 plic praf de copt
ingrediente pentru umplutura de visine
ingrediente pentru bezea
- 8 albusuri
- 8 linguri de zahar
PLAN DE LUCRU prajitura cu visine si bezea
- Incepem cu preparaea umpluturii, pentru a avea timp sa se raceasca.
- Scoatem samburii de la visine, apoi le punem intr-un vas impreuna cu zaharul. Le punem pe foc si le lasam cateva minute, cat sa scada putin sucul format, apoi adaugam amidonul si lasam pe foc pana cand se ingroasa compozitia (amestecam incontinuu). Lasam deoparte la racit.
- pentru prepararea blatului am folosit acelasi procedeu ca la prajitura cu bezea si caise. Separam albusurile de galbenusuri .Galbenusurile se amesteca cu zaharul cu ajutorul mixerului, la viteza mica, pana se topeste zaharul. Adaugam treptat si uleiul, mixand tot la viteza mica (ca la maioneza). Incorporam si mixam faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele.
- punem compozitia intr-o tava ( am folosit o forma cu pereti detasabili, de dimensiune 40 x 30 cm) acoperita cu hartie de copt si bagam in cuptorul incins la 180 grade, pentru 15 minute.
- Intre timp mixam albusurile cu zaharul pana cand obtinem o spuma ferma
- Scoatem tava din cuptor, si acoperim toata suprafata blatului (care trebuie sa fie pe jumatate facut) cu compozitia de visine. Apoi acoperim cu spuma de albusuri si nivelam cu ajutorul unei furculite.
- mai lasam la cuptor inca 15 minute la 170 grade, pana cand bezeaua se rumeneste frumos deasupra
- O lasam sa se raceasca complet in tava, apoi indepartam marginile formei de copt. Taiem prajitura cu un cutit cu lama uda.
- pofta buna la prajitura cu visine si bezea!