Prăjitură dulce și crocantă, fără coacere.
Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1):
– o pungă de pișcoturi Savoiardi
– 3 ciocolate Primola Milk
– 200 gr de nucă măcinată
– 200 gr de zahăr
– 350 ml de frișcă
– esență de rom
Plan de lucru:
– caramelizăm zahărul (poza 2) și îl amestecăm cu nucă (poza 3). Întindem pe o foaie de copt și lăsăm să se întărească (poza 4). După ce s-a răcit, îl spargem în bucați mici (poza 5)
– preparăm crema. Topim ciocolata pe baie de apă (poza 6) și amestecăm cu 150 ml frișcă (poza 7). Amestecăm bine la foc mic încă un minut (aveți grijă să nu fiarbă) – poza 8.
– mixăm restul de frișcă lichidă (poza 9) și o omogenizăm cu crema de ciocolată adusă între timp la temperatura camerei (poza 10) folosind o lingură de lemn, ușor, de jos în sus. Obținem crema din poza 11.
– facem un sirop din 300 ml de apă, 2-3 linguri de zahăr și un pliculeț capuccino/ ness, în care, după preferință, se adaugă și esență de rom. Înmuiem pișcoturile în el (poza 12)
– așezăm un strat de pișcoturi într-o tavă (poza 13), peste care întindem jumătate din cremă (poza 14), peste care presărăm o parte din caramelul cu nucă. Mai punem un strat de pișcoturi (poza 15)
– întindem a doua jumătate de cremă și presărăm restul de caramel cu nucă. (poza 16)
– poftă bună! (poza 17)
Timp de preparare: 50 minute
Preţ: 22 lei (depinde de unde cumpăraţi ingredientele)
maria
noiembrie 15, 2010 @ 21:41
Prajitura aceasta arata foarte bine, si cred ca nici gustul nu este de neglijat !
Lia
noiembrie 16, 2010 @ 05:20
Imi plac tare mult prajiturile rapide,fara coacere,pentru ca ma
scot la liman in multe situatii.
Ideea asta e de retinut.
Cum maruntesti krantzul fara sa te manjesti si fara sa faci dezastru in bucatarie ?
chef
noiembrie 16, 2010 @ 09:53
“It looks good”, cum ar zice chinezul. Imi ploua in gura. Cred ca la fel de bine merge sa pui si alune macinate, in loc de nuci.
pansy
noiembrie 16, 2010 @ 15:53
draga mea,te astept,fara facaletul de matuntit crantul in punga sau la blender,la mine pe blog sa iei premiile mele virtuale (of couse,asta e )de toamna
hapleablog
noiembrie 16, 2010 @ 17:05
Multumesc fetelor pt aprecieri.
Maria, intr-adevar gustul este suuuper.
Lia, eu am pus zaharul caramelizat intr-o punga acoperita cu un prosop, si apoi pe fundul de tocat am presat cu pistilul de la un mojar din lemn.
Sau cu facaletul cum a spus si Pansy.
Chef, trebuie sa marturisesc ca este delicioasa prajitura cu alune sau nuci, cum preferi.
Merci Pansy.
Betty
noiembrie 18, 2010 @ 18:08
Esti interesat de un schimb de linkuri? Adresa mea este http://bettykitchen.wordpress.com/
gabitza
noiembrie 20, 2010 @ 14:26
Ce bine arata!!!! Cred ca e o prajitura foarte rapid de facut!
pavel maria
noiembrie 12, 2012 @ 10:28
pare mult mai usor cu picoturi decat cu blaturi,am so ancerc cat de curand
hapleablog
noiembrie 12, 2012 @ 17:14
Astept impresii! Noi am devorat aceasta prajitura 🙂