Spre final se-ndreaptă toamna,
Pe boboci deja i-am numărat
Casa de mere ni s-a parfumat
Poftă bună domnu’/doamna!
INGREDIENTE Prăjitură cu mere și nesquik
- 6 ouă
- 180 g zahăr
- 200 g făină
- un praf de copt
- 50 ml ulei de cocos
- 3 mere medii
- 50 g Nesquik
- o lingură de zahăr brun
PLAN DE LUCRU Prăjitură cu mere și nesquik
1. Separăm cu mare grijă albușurile de gălbenușuri.
2. Batem spumă albușurile cu zahărul turnat treptat, până obținem o bezea tare. Se poate face proba cu castronul răsturnat deasupra capului… pentru un surprlus de adrenalină.
3. Într-un alt bol, amestecăm gălbenușurile cu uleiul amestecând în continuu, până obținem o compoziție omogenă.
4. Încorporăm gălbenușurile cu albușurile, folosind o paletă de silicon.
5. Cernem treptat făina amestecată cu praful de copt pentru amestecum de albușuri și găbenușuri. Omogenizăm cu paleta de silicon.
6. Adăugăm Nesquik-ul și obținem astfel compoziția finală…
… pe care o turnăm într-o tavă tapetată (35 x 25 cm) cu hârtie de copt.
7. Curățăm merele, apoi le tăiem cubulețe. Le așezăm deasupra compoziției.
Presărăm zahărul brun, pentru ca prăjitura să aibă un strat crunchy.
8. Băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și o lăsăm 30 de minute.
9/ Verificăm cu scobitoarea. Dacă nu se ia aluat aluat pe ea, înseamnă că prăjitura cu mere și Nesquik este coaptă.
Poftă bună!
Dacă îți plac deserturile cu mere, îți recomand și cornurile pariziene cu astfel de umplutură. Așa cum probabil știi, consumul de mere are numeroase beneficii.