PRAJITURA KRANTZ CA LA IKEA

La mulți ani cu sănătate!
Să vă-mpliniți poftele toate!
Cât restricții-or să mai fie
Faceți restaurant din bucătărie!

INGREDIENTE pentru blat (diametru 24 cm)

  • 4 albusuri
  • un praf de sare
  • 2 linguri de faina
  • 100 g nuca macinata
  • 4 linguri de zahar

ingrediente pentru crema

  • 4 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 100 g zahar
  • 100 g unt (la temperatura camerei)

ingrediente pentru topping

  • 100 g zahar (pt zaharul crocant)
  • 60 ml smantana pentru frisca
  • 150 g ciocolata cu lapte

PLAN DE LUCRU prajitura cu krantz ca la ikea

Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma ferma care sta “bat” .

Adaugam treptat faina si amestecam cu o paleta de silicon. Adaugam si nuca macinata si omogenizam.

intindem jumatate din compozitia obtinuta intr-o tava de dimensiunea 24 cm, tava acoperita cu hartie de copt

prajitura krantz ca la ikea

bagam pentru apoximativ 15 de minute in cuptorul incins la 180 grade, pana se rumeneste. Coacem pe rand cele 2 foi. Apoi le desprindem cu grija de pe hartia de copt.

Pt crema amestecam galbenusurile cu zaharul si faina amestecata cu amidonul. Adaugam si 50 ml lapte si omogenizam. Restul de lapte il punem pe foc pana cand incepe sa fiarba. Apoi adaugam in fir subtire amestecul de galbenusuri si amestecam in continuu cu un tel pana obtinem consistenta unei budinci. Spre final dam focul la redus. Pentru mai multe poze pentru aceasta crema click aici prajitura imperial, doar cantitatile difera. Luam crema de pe foc apoi adaugam untul si amestecam pana la omogenizarea completa.

Pentru asamblarea prajiturii punem un blat de nuca, acoperim cu un strat de crema (jumatate di crema), apoi cea de-a doua foaie de nuca si ultimul strat din crema ramasa.

Caramelizam 100 g zahar (il lasam pe foc pana se topeste zaharul, apoi il intindem fierbinte pe o hartie de copt, il lasam sa se raceasca complet, apoi il zbrobim). Pentru mai multe poze de krantz click aici tortul krantz cu nuca Intindem zaharul crocant (krantzul) peste crema

prajitura krantz ca la ikea

Topim la bain-marie ciocolata cu smantana lichida, apoi turnam deasupra krantzului.

prajitura krantz ca la ikea

Lasam prajitura la frigider pentru cel putin 4 ore, apoi servim alaturi de cafea. Delicios. Da, aceasta prajitura m-a teleportat direct la o masa din restaurantul la Ikea, unde obisnuiam sa merg inainte de acest blestemat coronavirus.

Pofta buna la prajitura krantz ca la Ikea!

prajitura krantz ca la ikea


4 Comments
Olivia

decembrie 23, 2020 @ 14:57

Reply

Multumesc pentru retetele deosebite pe care ni le furnizati.Craciun fericit si linistit,cu multa sanatate!

hapleablog

ianuarie 1, 2021 @ 11:11

Reply

La multi ani cu sanatate si bucurii!

Ralu

decembrie 31, 2020 @ 16:06

Reply

Gata, am dublat cantitatile si am facut tortul Krantz. Este in frigider si asteapta sa fie incercat la noapte. Multumesc pentru reteta!

hapleablog

ianuarie 5, 2021 @ 10:27

Reply

Cu drag!Un An Nou cu sanatate si bucurii!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.545 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020