O prajitura foarte usor de preparat, cu putine ingrediente, dar la fel de savuroasa ca un desert sofisticat.
Ce iti trebuie: (poza 1)
Pentru aluat:
– 250gr unt
– 200gr zahar
– 4 galbenusuri
– 1 ou
– 400gr faina
Pentru umplutura:
– 1 borcan gem de prune
Pentru bezea:
– 4 albusuri
– 5 linguri de zahar
-100 gr nuca macinata
Plan de lucru:
Amestecam toate ingredientele pentru aluat (poza 2) pana obtinem o coca (poza 3). Aluatul se lasa la frigider pentru 30 minute.
– Intre timp batem albusurile spuma, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma lucioasa si “batoasa” (poza 4)
– Apoi, cu o spatula, amestecam nucile macinate in spuma de albususuri (poza 5).
– Iata si gemul de prune, facut in casa (poza 6).
– scoatem aluatul de la frigider. Intr-o tava (35×25 cm), punem foaie de copt, apoi adaugam aluatul, apoi il intindem pe toata dimensiunea tavii (poza 7).
– Adaugam gemul de prune (poza 8 ), apoi stratul de bezea (poza 9).
– Lasam la cuptorul incins, la 170 grade, pentru aproximativ 45 minute, pana se rumeneste frumos deasupra (poza 10).
– Pofta buna ! (poza 11, poza 12)
Timp de preparare: 60 de minute (fara timpul de racire)
Pret: 20 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Rocsy Ciobanu
septembrie 23, 2012 @ 07:57
Noi ii zicem “Poloneza”..Este foarte buna!
Irina
septembrie 23, 2012 @ 17:50
Imi plac mult prajiturile cu dulceata si nuci, foarte buna idee.
Poliana
septembrie 23, 2012 @ 20:04
Frumoasa prajiturica, si tare buna combinatie!
DiaMar bucataria galbena
septembrie 23, 2012 @ 21:25
O combinatie foarte gustoasa.
Mare Maria
septembrie 24, 2012 @ 10:58
Prajitura ta …este prajitura casei:)!!!!! Copii mei o adora:X!
sisterskitchen
septembrie 24, 2012 @ 13:22
Arata foarte bine !
Buburuza Bubu
septembrie 25, 2012 @ 06:47
Foarte imbietoare prajitura ta cu prune!
alina
septembrie 25, 2012 @ 06:58
Merge de minune la cafea!
maria mihalache
septembrie 25, 2012 @ 12:48
Mmm…….ce buna trebuie sa fie.
Retetegg
septembrie 25, 2012 @ 20:03
Mmmmm, foarte buna! Imi aduc aminte de ea din copilarie 🙂
Claudia Mic
septembrie 25, 2012 @ 21:57
Foarte buna ideea cu bezeaua deasupra! Cred ca e o prajitura care ar merge cu orice fel de gem, desigur trebuie sa avem grija la consistenta.
coco
septembrie 26, 2012 @ 06:16
nu poate sa fie decat minunata…
Cristina
septembrie 26, 2012 @ 07:18
Delicioasa!!! La noi nu rezista 6 ore aceasta prajitura!
Any
septembrie 26, 2012 @ 09:44
Foarte bune prajiturile cu prune si in plus sunt de sezon !
70gabi40
octombrie 2, 2012 @ 12:42
Gem acrisor si bezea, o combinatie foarte buna!
ionela
februarie 10, 2013 @ 19:35
O prajitura f buna si economica
hapleablog
februarie 11, 2013 @ 05:14
Multumesc. Te mai astept sa ne vizitezi. O saptamana usoara!
ada16_2003@yahoo.com
mai 20, 2013 @ 15:55
Am facut si eu astazi respectiva reteta..insa ma asteptam la altceva,mai bun! Ori nu mi-a iesit mie,ori coca de aluat trebuie sa fie asa,putin cruda as zice eu. Am procedat exact ca si in descrierea retetei,am lasat-o la cuptor 45 de minute si s-a rumenit destul de bine…insa aluatul nu m-a convins… Mancasem mai demult ceva de genul,insa cu aluatul mai pufos(cred ca avea praf de copt) si ma asteptam sa iasa si asta la fel 🙂 Mea culpa!!