PRAJITURA CU GEM DE PRUNE

O prajitura foarte usor de preparat, cu putine ingrediente, dar la fel de savuroasa ca un desert sofisticat.

Ce iti trebuie: (poza 1)
Pentru aluat:
– 250gr unt
– 200gr zahar
– 4 galbenusuri
– 1 ou
– 400gr faina

Pentru umplutura:
– 1 borcan gem de prune

Pentru bezea:
– 4 albusuri
– 5 linguri de zahar
-100 gr nuca macinata

Plan de lucru:
Amestecam toate ingredientele pentru aluat (poza 2) pana obtinem o coca (poza 3). Aluatul  se lasa la frigider pentru 30 minute.
– Intre timp batem albusurile spuma, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma lucioasa si “batoasa” (poza 4)
– Apoi, cu o spatula, amestecam nucile macinate in spuma de albususuri (poza 5).
– Iata si gemul de prune, facut in casa (poza 6).
– scoatem aluatul de la frigider.  Intr-o tava (35×25 cm), punem foaie de copt, apoi adaugam aluatul, apoi il intindem pe toata dimensiunea tavii (poza 7).
– Adaugam gemul de prune (poza 8 ), apoi stratul de bezea (poza 9).
– Lasam la cuptorul incins, la 170 grade, pentru aproximativ 45 minute, pana se rumeneste frumos deasupra (poza 10).
– Pofta buna ! (poza 11, poza 12)

Timp de preparare: 60 de minute (fara timpul de racire)
Pret: 20 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)


18 Comments
Rocsy Ciobanu

septembrie 23, 2012 @ 07:57

Reply

Noi ii zicem “Poloneza”..Este foarte buna!

Irina

septembrie 23, 2012 @ 17:50

Reply

Imi plac mult prajiturile cu dulceata si nuci, foarte buna idee.

Poliana

septembrie 23, 2012 @ 20:04

Reply

Frumoasa prajiturica, si tare buna combinatie!

DiaMar bucataria galbena

septembrie 23, 2012 @ 21:25

Reply

O combinatie foarte gustoasa.

Mare Maria

septembrie 24, 2012 @ 10:58

Reply

Prajitura ta …este prajitura casei:)!!!!! Copii mei o adora:X!

sisterskitchen

septembrie 24, 2012 @ 13:22

Reply

Arata foarte bine !

Buburuza Bubu

septembrie 25, 2012 @ 06:47

Reply

Foarte imbietoare prajitura ta cu prune!

alina

septembrie 25, 2012 @ 06:58

Reply

Merge de minune la cafea!

maria mihalache

septembrie 25, 2012 @ 12:48

Reply

Mmm…….ce buna trebuie sa fie.

Retetegg

septembrie 25, 2012 @ 20:03

Reply

Mmmmm, foarte buna! Imi aduc aminte de ea din copilarie 🙂

Claudia Mic

septembrie 25, 2012 @ 21:57

Reply

Foarte buna ideea cu bezeaua deasupra! Cred ca e o prajitura care ar merge cu orice fel de gem, desigur trebuie sa avem grija la consistenta.

coco

septembrie 26, 2012 @ 06:16

Reply

nu poate sa fie decat minunata…

Cristina

septembrie 26, 2012 @ 07:18

Reply

Delicioasa!!! La noi nu rezista 6 ore aceasta prajitura!

Any

septembrie 26, 2012 @ 09:44

Reply

Foarte bune prajiturile cu prune si in plus sunt de sezon !

70gabi40

octombrie 2, 2012 @ 12:42

Reply

Gem acrisor si bezea, o combinatie foarte buna!

ionela

februarie 10, 2013 @ 19:35

Reply

O prajitura f buna si economica

hapleablog

februarie 11, 2013 @ 05:14

Reply

Multumesc. Te mai astept sa ne vizitezi. O saptamana usoara!

ada16_2003@yahoo.com

mai 20, 2013 @ 15:55

Reply

Am facut si eu astazi respectiva reteta..insa ma asteptam la altceva,mai bun! Ori nu mi-a iesit mie,ori coca de aluat trebuie sa fie asa,putin cruda as zice eu. Am procedat exact ca si in descrierea retetei,am lasat-o la cuptor 45 de minute si s-a rumenit destul de bine…insa aluatul nu m-a convins… Mancasem mai demult ceva de genul,insa cu aluatul mai pufos(cred ca avea praf de copt) si ma asteptam sa iasa si asta la fel 🙂 Mea culpa!!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020