PRĂJITURĂ CU FRUCTE DE PĂDURE

poza 20

Un desert uşor şi răcoritor. Nebunia fructelor de pădure.

Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1)
– o pungă de pişcoturi Savoiardi
– 250 grame Mascarpone
– o pungă fructe de pădure congelate
– un compot de ananas (bucăţi mici)
– 4 kiwi
– 2 plicuri de frişcă
– 1 plic budincă de vanilie
– 800 de ml de lapte
– 1 plic zahăr pudră
– 1 plic zahăr vanilat
– esenţă de rom (opţional)

Plan de lucru:
– se pun în boluri fructele (pozele 2, 3 şi 4)
– preparăm budinca de vanilie. Dizolvăm praful de budincă în 150 ml de lapte (poza 5). Se amestecă (poza 6)
– punem la fiert 350 ml de lapte. După fierbere se adaugă compoziţia din poza 6 şi se amestecă în continuu pe foc câteva minute, până se îngroaşă (poza 7)
– se adaugă ananasul peste budincă (poza 8)
– între timp facem frişca: într-un bol se toarnă 300 ml de lapte rece, peste care se adaugă conţinutul celor două plicuri de frişcă şi se amestecă cu mixerul la viteză mică la început, apoi trei minute la viteză mare (poza 9)
– peste frişca obţinută se adaugă mascarpone (poza 10). Mixăm până când devine o cremă (poza 11), apoi adăugăm fructele de pădure decongelate (poza 12) şi amestecăm cu o spatulă de lemn (poza 13)
– pişcoturile se înmoaie în siropul de la compotul de ananas. Dacă nu avem suficient sirop, facem şi un sirop din apă cu zahăr. Opţional, picurăm şi nişte esenţă de rom. Pişcoturile se aşează în tavă (poza 14). Peste ele întindem jumătate din crema de fructe de pădure (poza 15), apoi budinca (poza 16) şi kiwi-ul (poza 17). Se acoperă cu încă un strat de pişcoturi înmuiate în sirop, peste care punem cealaltă jumătate din crema de fructe de pădure (poza 18). Ornăm cu câteva mure lăsate deoparte (poza 19)
– poftă bună (poza 20)

Timp de preparare: 40 de minute
Preţ: 30 ron


2 Comments
Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020