O știți pe broscuța Oac?
Cântă spre-nserat pe lac
Ziua lenevește în hamac
Și papă prăjitură cu dovleac
INGREDIENTE
- 4 oua intregi
- 150 gr zahar
- 50 gr unt topit
- 100 ml lapte
- 200 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 1 borcan dovleac pt placinta de la Naturelo
PLAN DE LUCRU
- punem intr-un bol ouale cu zaharul (poza 2). Mixam pana se dizolva zaharul (poza 3), iar apoi adaugam untul topit. Mixam in continuare presarand treptat faina amestecata cu praful de copt; alternam cu laptele (poza 4).
- punem jumatate din compozitia obtinuta intr-un vas termorezistent (dimensiuni 35x 25 cm) (poza 5 ) si bagam la cuptorul incins la 180 grade pentru 10 minute .
- scoatem blatul din cuptor si intindem uniform dovleacul (poza 6).
- acoperim cu restul de aluat (poza 7). Bagam la cuptor inca 40 minute pana se rumeneste frumos pe deasupra (poza 8)
- ornam cu zahar pudra. (poza 9)
- pofta buna!
buburuzabubu
iulie 5, 2014 @ 14:17
Multumesc de reteta :*
Mary Udrea
iulie 6, 2014 @ 07:10
Cat imi plac prajiturile cu dovleac, iar a ta arata tare, tare apetisanta!
Dorina
iulie 8, 2014 @ 18:21
Foarte faina. Nu stiam ca Naturelo au si dovleac la borcan , fain.
Cristina
iulie 10, 2014 @ 10:04
Imi place mult!
simonacallas
iulie 10, 2014 @ 22:07
E ispititoare prajitura, felicitari! Nici eu nu stiam de dovleacul la borcan, e grozav sa existe pe piata asa ceva, imi scuteste munca si timp 🙂