PRAJITURA CU DOVLEAC

O știți pe broscuța Oac?
Cântă spre-nserat pe lac
Ziua lenevește în hamac
Și papă prăjitură cu dovleac

INGREDIENTE

  • 4 oua intregi
  • 150 gr zahar
  • 50 gr unt topit
  • 100 ml lapte
  • 200 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 borcan dovleac pt placinta de la Naturelo

prajitura cu dovleac poza 1

PLAN DE LUCRU

 

  1. punem intr-un bol ouale cu zaharul (poza 2). prajitura cu dovleac poza 2Mixam pana se dizolva zaharul (poza 3), prajitura cu dovleac poza 3iar apoi adaugam untul topit. Mixam in continuare presarand treptat faina amestecata cu praful de copt; alternam cu laptele (poza 4).prajitura cu dovleac poza 4
  2. punem jumatate din compozitia obtinuta intr-un vas termorezistent (dimensiuni 35x 25 cm) (poza 5 ) prajitura cu dovleac poza 5si bagam la cuptorul incins la 180 grade pentru 10 minute .
  3. scoatem blatul din cuptor si intindem uniform dovleacul (poza 6).prajitura cu dovleac poza 6
  4. acoperim cu restul de aluat (poza 7).  prajitura cu dovleac poza 7Bagam la cuptor inca 40 minute pana se rumeneste frumos pe deasupra (poza 8)prajitura cu dovleac poza 8
  5. ornam cu zahar pudra. (poza 9)prajitura cu dovleac poza 9
  6. pofta buna!

 


5 Comments
buburuzabubu

iulie 5, 2014 @ 14:17

Reply

Multumesc de reteta :*

Mary Udrea

iulie 6, 2014 @ 07:10

Reply

Cat imi plac prajiturile cu dovleac, iar a ta arata tare, tare apetisanta!

Dorina

iulie 8, 2014 @ 18:21

Reply

Foarte faina. Nu stiam ca Naturelo au si dovleac la borcan , fain.

Cristina

iulie 10, 2014 @ 10:04

Reply

Imi place mult!

simonacallas

iulie 10, 2014 @ 22:07

Reply

E ispititoare prajitura, felicitari! Nici eu nu stiam de dovleacul la borcan, e grozav sa existe pe piata asa ceva, imi scuteste munca si timp 🙂

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020