Oglindă, oglinjoară,
Cine-i cea mai dulce-acrișoară
Prăjitură din țară?
O vreau în farfurioară!
INGREDIENTE
- 6 oua
- 6 linguri de faina
- 6 linguri de zahar
- 3 linguri ulei
- 2 linguri apa
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
pentru crema
- 500 ml lapte
- 4 linguri amidon alimentar (se poate folosi faina)
- 5 linguri de zahar
- 200 gr unt la temperatura camerei
- zeama si coaja de la o lamaie
- 100 gr fulgi de migdale
PLAN DE LUCRU prajitura cu crema de lamaie
- separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma ferma
- Mixam galbenusurile cu uleiul, apoi adaugam si apa si mixamIncorporam peste albusuri cu o spatula de silicon
adaugam faina amestecata cu praful de copt, cernute. Incorporam tot cu o paleta, pana obtinem compozitia
intindem compozitia obtinuta in tava de dimensiunea cuptorului, tapetata cu hartie de copt - bagam la cuptorul incins la 180 grade pentru apoximativ 25 de minute, pana trece testul scobitorii.
- Pentru crema, amestecam intr-un vas amidonul cu zaharul, apoi turnam cateva picaturi de lapte. Amestecam cu ajutorul unui tel pentru a nu se forma cocoloase. Adaugam treptat tot laptele, amestecand in continuu cu telul
- Punem pe foc mic si lasam sa fiarba pana cand obtinem consistenta unei budinci. Adaugam zeama si coaja de lamaie. Trebuie sa amestecam cu telul pe tot parcursul fierberii. Lasam crema la racit
- Intr-un bol mixam untul Adaugam treptat din crema racita si mixam. Blatul de prajitura il taiem pe jumatate, punem jumatate de crema intre foi si jumatate deasupra. Acoperim cu fulgi de migdale. Lasam prajitura cu crema de lamaie la rece apoi servim
pofta buna!
coco
septembrie 13, 2015 @ 10:23
o minunatie de prajitura!
diamar bucatariagalbena
septembrie 13, 2015 @ 21:13
Dulce acrisoara,supeeeer buna.
Claudia
iulie 31, 2016 @ 16:59
Super buna multumim
hapleablog
august 7, 2016 @ 11:17
Cu drag!
Valentina
ianuarie 24, 2017 @ 17:53
Foarte buna! Mi-a placut foarte mult, și eram sceptica dacă îmi va ieși bine. A ieșit superba ca aspect și super buna ca gust. Una din preferatele mele. Mulțumim ca ați impartasit-o și cu ceilalți !!!
hapleablog
februarie 6, 2017 @ 14:37
Multumesc frumos pt cuvintele frumoase!