Despre această prajitură
Ar trebui să se predea la școală.
E cel mai bun motiv să renunți la cură
Ciocolata cu portocală-i bestială.
INGREDIENTE
- 100 gr zahar
- 400 gr ciocolata dark (peste 55 % cacao)
- 5 oua
- 100 ml suc de portocala
- 250 gr unt
- coaja de la o portocala
- 100 gr faina
pentru glazura
- 150 gr ciocolata dark
- 150 ml frisca lichida
PLAN DE LUCRU prajitura cu ciocolata si portocala
- topim pe bain-marie ciocolata impreuna cu untul. Adaugam si sucul si coaja de portocala
- Mixam ouale intregi cu zaharul apoi adaugam ciocolata topita si omogenizam cu o spatula de silicon
- Presaram faina cernuta si omogenizam cu spatula
- Ungem cu unt o forma termorezistenta (diametru 25 cm) si turnam aceasta compozitie Lasam la cuptorul incins pentru 30 minute la 170 grade .
- Pentru glazura topim ciocolata impreuna cu frisca lichida pe bain-marie, apoi turnam peste prajitura. Am presarat deasupra coaja de portocala
- Savurati prajitura cu ciocolata si portocala!
Portocalele sunt usor digerabile si ofera o “explozie” de energie. Nutritionistii chiar recomanda una-doua portocale pe zi pentru a te bucura de energie intreaga zi. Portocalele nu-ti ofera numai energie. Ele au si alte beneficii pentru starea de sanatate. Potrivit sfatulparintilor.ro, portocalele previn cancerul, previn bolile renale, reduc colesterolul, imbunatatesc vederea, regleaza temperatura arteriala, protejeaza pielea si echilibreaza organismul.
olivia
mai 21, 2015 @ 11:25
Savuroasa,un adevarat desert de sarbatoare.
Florin
mai 22, 2015 @ 19:50
Arata superb. Vreau sa o fac si eu. Am insa cateva nelamuriri. Ce fac cu sucul de portocala? Ciocolata topita o adaugam fierbinte peste ouale mixate cu zaharul? Glazura se toarna fierbinte peste prajitura?
hapleablog
mai 24, 2015 @ 22:14
Sucul de portocale se adauga atunci cand topim ciocolata impreuna cu untul si coaja de portocala. Ciocolata direct luata de pe bain-marie se adauga treptat peste ouale mixate.
hapleablog
mai 24, 2015 @ 22:18
Dupa e scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca timp in care preparam glazura. Aceasta din urma se toarna fierbinte peste prajitura.
ana
mai 26, 2015 @ 07:23
Nu trebuie pus nici un agent de crestere?
hapleablog
iunie 7, 2015 @ 21:22
Nu.
Mary
decembrie 1, 2020 @ 00:14
Buna,am regăsit in sfarsit rețeta acesta atât de delicioasă…am mai făcut această prajitură de două ori..si nu mai găseam rețeta nicăieri,am scoticit tot internetul si am dat de ea…este pur si simplu perfectă.Felicitări pentru rețetă…te lingi pe degete…așa gust are
hapleablog
decembrie 15, 2020 @ 15:41
Multumesc frumos!