PRAJITURA CU CIOCOLATA SI PORTOCALA

Despre această prajitură
Ar trebui să se predea la școală.
E cel mai bun motiv să renunți la cură
Ciocolata cu portocală-i bestială.

INGREDIENTE

  • 100 gr zahar
  • 400 gr ciocolata dark  (peste 55 % cacao)
  • 5 oua
  • 100 ml suc de portocala
  • 250 gr unt
  • coaja de la o portocala
  • 100 gr faina

prajitura cu cicolata si portocala poza 1

pentru glazura

  • 150 gr ciocolata dark
  • 150 ml frisca lichida

PLAN DE LUCRU prajitura cu ciocolata si portocala

  1. topim pe bain-marie ciocolata impreuna cu untul. Adaugam si sucul si coaja de portocala  prajitura cu cicolata si portocala poza 2
  2. Mixam ouale intregi cu zaharul prajitura cu cicolata si portocala poza 3apoi adaugam ciocolata topita si omogenizam cu o spatula de silicon prajitura cu cicolata si portocala poza 4
  3. Presaram faina cernuta si omogenizam cu spatulaprajitura cu cicolata si portocala poza 5
  4. Ungem cu unt o forma termorezistenta (diametru 25 cm) si turnam aceasta compozitie  prajitura cu cicolata si portocala poza 6Lasam la cuptorul incins pentru 30 minute la 170 grade .prajitura cu cicolata si portocala poza 7
  5. Pentru glazura topim ciocolata impreuna cu frisca lichida pe bain-marie, apoi turnam peste prajitura. Am presarat deasupra coaja de portocala prajitura cu cicolata si portocala poza 8
  6. Savurati prajitura cu ciocolata si portocala! prajitura cu cicolata si portocala poza 9 prajitura cu cicolata si portocala poza 10

Portocalele sunt usor digerabile si ofera o “explozie” de energie. Nutritionistii chiar recomanda una-doua portocale pe zi pentru a te bucura de energie intreaga zi. Portocalele nu-ti ofera numai energie. Ele au si alte beneficii pentru starea de sanatate. Potrivit sfatulparintilor.ro, portocalele previn cancerul, previn bolile renale, reduc colesterolul, imbunatatesc vederea, regleaza temperatura arteriala, protejeaza pielea si echilibreaza organismul.


8 Comments
olivia

mai 21, 2015 @ 11:25

Reply

Savuroasa,un adevarat desert de sarbatoare.

Florin

mai 22, 2015 @ 19:50

Reply

Arata superb. Vreau sa o fac si eu. Am insa cateva nelamuriri. Ce fac cu sucul de portocala? Ciocolata topita o adaugam fierbinte peste ouale mixate cu zaharul? Glazura se toarna fierbinte peste prajitura?

hapleablog

mai 24, 2015 @ 22:14

Reply

Sucul de portocale se adauga atunci cand topim ciocolata impreuna cu untul si coaja de portocala. Ciocolata direct luata de pe bain-marie se adauga treptat peste ouale mixate.

hapleablog

mai 24, 2015 @ 22:18

Reply

Dupa e scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca timp in care preparam glazura. Aceasta din urma se toarna fierbinte peste prajitura.

ana

mai 26, 2015 @ 07:23

Reply

Nu trebuie pus nici un agent de crestere?

hapleablog

iunie 7, 2015 @ 21:22

Reply

Nu.

Mary

decembrie 1, 2020 @ 00:14

Reply

Buna,am regăsit in sfarsit rețeta acesta atât de delicioasă…am mai făcut această prajitură de două ori..si nu mai găseam rețeta nicăieri,am scoticit tot internetul si am dat de ea…este pur si simplu perfectă.Felicitări pentru rețetă…te lingi pe degete…așa gust are

hapleablog

decembrie 15, 2020 @ 15:41

Reply

Multumesc frumos!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020