Este delicată ca textură
Și mega ușor de preparat,
De-ai fi în deșert, tot ți-ar ploua-n gură:
Prajitură de biscuiți cu lapte condensat.
INGREDIENTE pentru prajitura
- 300 gr de biscuiți (am folosit petit beurre)
- 200 ml de lapte condensat indulcit
- 100 gr unt la temperatura camerei
- 3 linguri cacao
ingrediente pentru glazura
PLAN DE LUCRU prajitura cu biscuiti si lapte condensat
- aceasta prajitura se aseamana cu salamul de biscuiti, insa are ceva in plus care ii aduce un plus de savoare: glazura de ciocolata. Mi s-a parut o idee excelenta pentru un desert rapid, cu textura care imi place mult si care se potriveste de minune alaturi de cafeaua de dimineata.
- Acestea fiind spuse, sa preparam aceasta delicioasa prajitura: sfaramam biscuitii grosier. Nu i-am dat prin robot, i-am rupt cu mana, pentru ca am vrut sa ramana si bucati mai mari (nu foarte mari). Oricum se vor inmuia si vor avea o textura super.
- Ii punem intr-un vas si adaugam laptele condensat. Amestecam cu o spatula. In alt bol mixam untul la temperatura camerei impreuna ca cacaua. Omogenizam complet ingredientele, apoi compozitia obtinuta o punem intr-o forma de chec (sau in ce forma preferati). Am tapetat forma de chec cu folie alimentara, pentru a putea scoate usor prajitura dupa racirea completa.
- Nivelam, apoi lasam la rece, la frigider (sau afara, daca locuiti in Siberia). Pentru glazura, nimic mai simplu: incalzim smantana dulce (fara a fierbe), apoi adaugam ciocolata rupta in bucati si amestecam pana la dizolvarea completa a ciocolatei.
- Turnam glazura de ciocolata peste amestecul de biscuiti si lasam la rece, de preferat peste noapte. Noi nu am avut atata rabdare si am portionat prajitura mai repede, de aceea glazura inca era moale. Dar imi place asa, sa se prelinga usor pe prajitura…yuuumyy
- pofta buna la prajitura cu biscuiti si lapte condensat!