PRAJITURA CU AFINE SI BEZEA

Scoateți o foaie de copt și una de hârtie.
Test grilă. Materia … bucătărie.
Prăjitura cu afine și bezea
Este: a – fină; b – belea!

INGREDIENTE pentru blat

  • 8 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 250 g de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 400 gr afine proaspete

ingrediente pentru bezea

  • 8 albusuri
  • 8 linguri de zahar

PLAN DE LUCRU prajitura cu afine si bezea

Pentru prepararea blatului am folosit acelasi procedeu ca la prajitura cu bezea si caise. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul cu ajutorul mixerului

la viteza mica, pana se topeste zaharul.

Adaugam treptat si uleiul, mixand tot la viteza mica (ca la maioneza).

Incorporam si mixam faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele.

Punem compozitia intr-o tava (am folosit o forma cu pereti detasabili, de dimensiune 35 x 25 cm) acoperita cu hartie de copt si bagam in cuptorul incins la 180 grade, pentru 10 minute.

Apoi scoatem din cuptor prajitura si presaram peste toata suprafata afinele proaspete.

Bagam iarasi la cuptor pentru inca 10 minute. Scoatem din cuptor prajitura care trebuie sa fie pe jumatate facuta

prajitura cu afine si bezea

si acoperim cu spuma de albusuri, pe care am mixat-o intre timp, si nivelam cu ajutorul unei furculite.

Mai lasam la cuptor inca 15 minute la 170 grade, pana cand bezeaua se rumeneste frumos deasupra

prajitura cu afine si bezea

O lasam sa se raceasca complet in tava, apoi indepartam marginile formei de copt. Taiem prajitura cu un cutit cu lama uda.

prajitura cu afine si bezea

Pofta buna la prajitura cu afine si bezea!

prajitura cu afine si bezea

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.545 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020