Este sezonul spanacului si trebuie sa profitam de vitaminele lui verzi.
Ce iti trebuie pentru 6 portii (poza 1):
– 400 gr spanac (am folosit congelat)
– 300 gr branza de capra
– 4 oua
– 50 ml smantana dulce (de gatit)
– 3 cepe mici
– 1 legatura marar
– 1 legatura patrunjel
– sare , piper
– aluat foietaj
Plan de lucru:
– tocam marunt ceapa, apoi o punem la calit (poza 2). Adaugam spanacul si condimente dupa gust (poza 3). Lasam pe foc pana se face spanacul. Il lasam intr-o strecuratoare sa se scurga bine.
-tocam marunt mararul si patrunjelul; intr-un bol batem cele 3 oua. Faramitam branza, adaugam si spanacul scurs bine. (poza 4).
-amestecam toate ingredientele din poza 4 (spanacul, branza, ouale batute, mararul, patrunjelul, smantana dulce, condimente) (poza 5).
– ungem cu unt un vas termoreziostent, apoi acoperim cu foaie de aluat foietaj (poza 6 ). Adaugam amestecul de spanac (poza 7), apoi acoperim tot cu aluat foietaj (poza 8 ). Cu bucatile de foietaj ramase, formam un fel de gratar deasupra placintei. Ungem apoi cu oul batut ramas. (poza 9).
– lasam la cuptorul incins aproximativ 50-60 minute, la 160 grade, pana se rumeneste frumos (poza 10)
– pofta buna! (poza 11)
Timp de preparare: 80 minute
Pret : 6 ron/ portie (pretul depinde de locul de unde cumparati ingredientele si de inflatie)
incaunipocrit
martie 28, 2012 @ 04:45
Reblogged this on ATA MOTEK.
Micul
martie 28, 2012 @ 05:13
Ii favorita si la noi.
Arata tare bine a ta.
DiaMar bucataria galbena
martie 28, 2012 @ 06:57
Buna si frumoasa.
Cristina
martie 28, 2012 @ 07:42
Placinta asta chiar arata bine si este pe gustul meu.
Simona
martie 28, 2012 @ 08:09
Foarte bine arata!
alinutzika
martie 28, 2012 @ 12:47
la cat de bine arata, trebuie sa fie buna buna!
fantezie in bucatarie
martie 28, 2012 @ 13:26
la o placinta asemanatoare ma gandeam sa fac si eu azi :)!!e taaare gustoasa!!
zilahi adela
martie 28, 2012 @ 16:28
Foarte bine arata!!!
Mare Maria
martie 28, 2012 @ 18:16
Este tare buna !!!! Pupici
Magda Adina
martie 29, 2012 @ 06:43
Tare bine ti-a iesit 😉 …
alina
martie 29, 2012 @ 09:49
Ce mult imi place placinta cu spanac!
irina
aprilie 3, 2012 @ 13:09
Imi place cum sunt explicati pasi care trebuie parcursi.
As fi apreciat daca placinta era pregatita din aluat, urasc foietajul, care ingrasa foarte mult.
hapleablog
aprilie 3, 2012 @ 17:47
O sa incerc sa inlocuiesc aluatul foietaj.
Dana
august 8, 2012 @ 16:26
cuptorul se pune cu aer cald sau..clasic? sper la un raspuns grabnic pentru abia ce am bagat placinta in cuptor:D
hapleablog
august 8, 2012 @ 18:01
Clasic
Dana
august 9, 2012 @ 05:15
Asa facusem 🙂 A fost delicioasa. N-a iesit la fel de aratoasa ca in poze pentru ca foietajul meu nu s-a umflat si s-a mai si restrans, dar reteta asta e in favorites 🙂 Multumesc mult!!
hapleablog
august 9, 2012 @ 16:17
Cu mare placere!!Sa iti fie de bine!
Laura Nechita
septembrie 14, 2012 @ 12:55
Victor, am primit niste branza de capra si fix la tine in vizita am aterizat ca sa gasesc o reteta bestiala si am gasit-o 😉 abia astept sa o fac 😉
hapleablog
septembrie 14, 2012 @ 16:33
Asteptam impresii!!La noi s-a mancat repede….
Toader Valentina
decembrie 7, 2012 @ 13:04
Dorim prepararea aluatului
multumesc
hapleablog
decembrie 7, 2012 @ 18:34
Prepararea aluatului este aici http://retete-haplea.ro/placinta-cu-mere-cu-foi-de-casa/
O seara buna!
Mariana
mai 9, 2013 @ 09:29
Am testat-o acum o luna si a placut intregii familii, de Paste am facut din nou, dar am inlocuit branza de capra cu ricotta, a fost dementiala……….( cu spanac proaspat 🙂 ) Multumesc pentru reteta, este extraordinara !
hapleablog
mai 9, 2013 @ 16:54
Cu mare placere!Sa va fie de bine!