PLACINTA CU SPANAC SI BRANZA

Este sezonul spanacului si trebuie sa profitam de vitaminele lui verzi.

Ce iti trebuie pentru 6 portii (poza 1):
– 400 gr spanac (am folosit congelat)
– 300 gr branza de capra
– 4 oua
– 50 ml smantana dulce (de gatit)
– 3 cepe mici
– 1 legatura marar
– 1 legatura patrunjel
– sare , piper
– aluat foietaj

Plan de lucru:
– tocam marunt ceapa, apoi o punem la calit (poza 2). Adaugam spanacul si condimente dupa gust (poza 3). Lasam pe foc pana se face spanacul. Il lasam intr-o strecuratoare sa se scurga bine.
-tocam marunt mararul si patrunjelul; intr-un bol batem cele 3 oua. Faramitam branza, adaugam si spanacul scurs bine. (poza 4).
-amestecam toate ingredientele din poza 4 (spanacul, branza, ouale batute, mararul, patrunjelul, smantana dulce, condimente)  (poza 5).
– ungem cu unt un vas termoreziostent, apoi acoperim cu  foaie de aluat foietaj (poza 6 ). Adaugam amestecul de spanac (poza 7), apoi acoperim tot cu aluat foietaj (poza 8 ). Cu bucatile de foietaj ramase, formam un fel de gratar deasupra placintei. Ungem apoi cu oul batut ramas. (poza 9).
– lasam la cuptorul incins aproximativ 50-60 minute, la 160 grade, pana se rumeneste frumos (poza 10)
– pofta buna! (poza 11)

Timp de preparare: 80 minute
Pret : 6 ron/ portie (pretul depinde de locul de unde cumparati ingredientele si de inflatie)


26 Comments
incaunipocrit

martie 28, 2012 @ 04:45

Reply

Reblogged this on ATA MOTEK.

Micul

martie 28, 2012 @ 05:13

Reply

Ii favorita si la noi.
Arata tare bine a ta.

DiaMar bucataria galbena

martie 28, 2012 @ 06:57

Reply

Buna si frumoasa.

Cristina

martie 28, 2012 @ 07:42

Reply

Placinta asta chiar arata bine si este pe gustul meu.

Simona

martie 28, 2012 @ 08:09

Reply

Foarte bine arata!

alinutzika

martie 28, 2012 @ 12:47

Reply

la cat de bine arata, trebuie sa fie buna buna!

fantezie in bucatarie

martie 28, 2012 @ 13:26

Reply

la o placinta asemanatoare ma gandeam sa fac si eu azi :)!!e taaare gustoasa!!

zilahi adela

martie 28, 2012 @ 16:28

Reply

Foarte bine arata!!!

Mare Maria

martie 28, 2012 @ 18:16

Reply

Este tare buna !!!! Pupici

Magda Adina

martie 29, 2012 @ 06:43

Reply

Tare bine ti-a iesit 😉 …

alina

martie 29, 2012 @ 09:49

Reply

Ce mult imi place placinta cu spanac!

irina

aprilie 3, 2012 @ 13:09

Reply

Imi place cum sunt explicati pasi care trebuie parcursi.
As fi apreciat daca placinta era pregatita din aluat, urasc foietajul, care ingrasa foarte mult.

hapleablog

aprilie 3, 2012 @ 17:47

Reply

O sa incerc sa inlocuiesc aluatul foietaj.

Dana

august 8, 2012 @ 16:26

Reply

cuptorul se pune cu aer cald sau..clasic? sper la un raspuns grabnic pentru abia ce am bagat placinta in cuptor:D

hapleablog

august 8, 2012 @ 18:01

Reply

Clasic

Dana

august 9, 2012 @ 05:15

Reply

Asa facusem 🙂 A fost delicioasa. N-a iesit la fel de aratoasa ca in poze pentru ca foietajul meu nu s-a umflat si s-a mai si restrans, dar reteta asta e in favorites 🙂 Multumesc mult!!

hapleablog

august 9, 2012 @ 16:17

Reply

Cu mare placere!!Sa iti fie de bine!

Laura Nechita

septembrie 14, 2012 @ 12:55

Reply

Victor, am primit niste branza de capra si fix la tine in vizita am aterizat ca sa gasesc o reteta bestiala si am gasit-o 😉 abia astept sa o fac 😉

hapleablog

septembrie 14, 2012 @ 16:33

Reply

Asteptam impresii!!La noi s-a mancat repede….

Toader Valentina

decembrie 7, 2012 @ 13:04

Reply

Dorim prepararea aluatului
multumesc

hapleablog

decembrie 7, 2012 @ 18:34

Reply

Prepararea aluatului este aici http://retete-haplea.ro/placinta-cu-mere-cu-foi-de-casa/
O seara buna!

Mariana

mai 9, 2013 @ 09:29

Reply

Am testat-o acum o luna si a placut intregii familii, de Paste am facut din nou, dar am inlocuit branza de capra cu ricotta, a fost dementiala……….( cu spanac proaspat 🙂 ) Multumesc pentru reteta, este extraordinara !

hapleablog

mai 9, 2013 @ 16:54

Reply

Cu mare placere!Sa va fie de bine!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.572 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020