PLACINTA CU CASCAVAL LA TIGAIE

Zece minute frământat
Aluatul crește în tigaie
Este așa ușor de preparat
O plăcințică la tigaie!

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 1/2 pliculet de drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • apa calduta (aproximativ 150 ml)
  • cascaval (eu am folosit branza semitare de la Koliba)placinta cu cascaval koliba2

PLAN DE LUCRU placinta cu cascaval la tigaie

  1. Am facut aluatul din ingrediente simple: faina, drojdie uscata, sare, apa calduta.  Exista si varianta cu ou, pe care am folosit-o la placinta cu carne la tigaie. Am omogenizat faina cu drojdia uscata si cu sarea, apoi am adaugat treptat apa. Am framantat pana am obtinut un aluat moale, elastic (aproximativ 10 minute)
  2. Am lasat aluatul la crescut intr-un mediu cald cam o jumatate de ora, dar e recomandat ca procesul de dospire sa se intinda macar pe o ora, pentru ca placinta sa fie mai pufoasa.placinta cu cascaval koliba1
  3. Am impartit aluatul in mai multe „bilute”. Am intins fiecare biluta intr-o foaie in mijlocul careia am presarat branza Koliba razuita.placinta cu cascaval koliba3
  4. Am acoperit branza razuita cu marginile foii de aluat si am intins din nou intr-o foaie subtire, cu un sucitor.placinta cu cascaval koliba3placinta cu cascaval koliba4
  5. Am copt placinta pe aragaz, intr-o tigaie de clatite (cam 3 minute pe fiecare parte)placinta cu cascaval koliba5placinta cu cascaval la tigaie
  6. Pofta buna la placinta cu cascaval la tigaie.placinta cu cascaval koliba7

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020