Zece minute frământat
Aluatul crește în tigaie
Este așa ușor de preparat
O plăcințică la tigaie!
INGREDIENTE
- 300 gr faina
- 1/2 pliculet de drojdie uscata
- 1/2 lingurita sare
- apa calduta (aproximativ 150 ml)
- cascaval (eu am folosit branza semitare de la Koliba)
PLAN DE LUCRU placinta cu cascaval la tigaie
- Am facut aluatul din ingrediente simple: faina, drojdie uscata, sare, apa calduta. Exista si varianta cu ou, pe care am folosit-o la placinta cu carne la tigaie. Am omogenizat faina cu drojdia uscata si cu sarea, apoi am adaugat treptat apa. Am framantat pana am obtinut un aluat moale, elastic (aproximativ 10 minute)
- Am lasat aluatul la crescut intr-un mediu cald cam o jumatate de ora, dar e recomandat ca procesul de dospire sa se intinda macar pe o ora, pentru ca placinta sa fie mai pufoasa.
- Am impartit aluatul in mai multe „bilute”. Am intins fiecare biluta intr-o foaie in mijlocul careia am presarat branza Koliba razuita.
- Am acoperit branza razuita cu marginile foii de aluat si am intins din nou intr-o foaie subtire, cu un sucitor.
- Am copt placinta pe aragaz, intr-o tigaie de clatite (cam 3 minute pe fiecare parte)
- Pofta buna la placinta cu cascaval la tigaie.