PIZZA CU ALUAT NEDOSPIT ULTRA-RAPIDA

De pizza am poftă mare,
Însă sunt puțin grăbit…
Soluția salvatoare:
Nu las aluatul la dospit!

INGREDIENTE pentru aluat

  • 300 gr faina
  • 1/2 pliculet de drojdie uscata
  • 1 praf sare
  • apa calduta (aproximativ 150 ml)
  • 25 ml ulei de masline
  • o lingurita busuioc uscatpizza rapida cu aluat nedospit poza 1

pentru topping

  • 200 gr sunculita afumata tocata marunt
  • 200 gr cascaval sarat (dat pe razatoare)
  • 100 gr masline (am folosit masline intregi)
  • 3 linguri pasta de rosiipizza rapida cu aluat nedospit poza 2

PLAN DE LUCRU pizza cu aluat nedospit

  1. amestecam faina cu drojdia si cu un praf de sare. Adaugam busuiocul uscat, turnam uleiul de masline si amestecam putin.
  2. turnam treptat apa pana obtinem un aluat elastic. Nu l-am mai lasat la dospit pentru ca era foamea mare si timp putin la dispozitie. Am avut insa o surpriza foarte placuta sa constat ca si punand aluatul direct in tava (fara sa il las sa mai creasca macar o jumatate de ora in mediu cald), acesta „s-a comportat foarte frumos”. A crescut si a fost chiar foarte pufos.
  3. intindem aluatul intr-o tava (am folosit tava de la cuptor) pe care am uns-o cu foarte putin ulei.
    intindem pe toata suprafata pasta de rosii, apoi presaram fasiile de sunculita afumata. pizza rapida cu aluat nedospit poza 3Asezam si maslinele (de preferat sa folosim masline fara samburi si deja feliate, insa aceasta pizza a fost facuta cu ce am avut in frigider, pe stil italin 😀 ).
  4. presaram cascavalul razuit pizza rapida cu aluat nedospit poza 4
  5. lasam aproximativ 12 minute in cuptorul incins la 200 de grade. pizza rapida cu aluat nedospit poza 5
  6. Este absolut dementiala si se face cat ai bate din palme. Fast-food in adevaratul sens al cuvantului. In plus, pizza se face foarte bine cu ce ai prin frigider.
  7. Pofta buna la pizza cu aluat nedopsit ! (poza 6)pizza cu aluat nedospit

Nu am inteles niciodata de ce se comanda pizza home-delivery.  Daca ai in casa faina, drojdie si ceva ingredinte pentru topping, poti face o delicioasa pizza la tine acasa. De exemplu, aceasta pizza cu aluat nedospit.


5 Comments
Morosanu ALEXANDRA

ianuarie 16, 2020 @ 14:48

Reply

Urmaresc cu mare drag aceasta pagina.

Cosmin

aprilie 19, 2020 @ 20:13

Reply

Subscriu oricarei retete de aluat nedospit. Cele ce necesita dospire, sunt plictisitoare, dureaza mult si nepractice.

Dar, am o intrebare cu care sper sa nu supar pe nimeni:

Asa cum am vazut si pe aceasta pagina, am mai vazut si prin alte parti, deci nu e un caz unic, daca intentionam sa nu dospim aluatul, de ce mai punem drojdie ???

Pentru mine e un mare mister… chiar un paradox… ma face sa ma simt… hmmm… cam ca in Zona Crepusculara.

hapleablog

aprilie 20, 2020 @ 11:46

Reply

Salut! Mi se pre că textura blatului este diferită de cea a blatului pentru care nu se folosește drojdie.

Cosmin

aprilie 25, 2020 @ 09:30

Reply

Multumesc. Am sa experimentez.

O primavara insorita va urez.

hapleablog

aprilie 25, 2020 @ 13:37

Reply

Mulțumesc la fel! Spor!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Cele mai citite articole
Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020