De pizza am poftă mare,
Însă sunt puțin grăbit…
Soluția salvatoare:
Nu las aluatul la dospit!
INGREDIENTE pentru aluat
- 300 gr faina
- 1/2 pliculet de drojdie uscata
- 1 praf sare
- apa calduta (aproximativ 150 ml)
- 25 ml ulei de masline
- o lingurita busuioc uscat
pentru topping
- 200 gr sunculita afumata tocata marunt
- 200 gr cascaval sarat (dat pe razatoare)
- 100 gr masline (am folosit masline intregi)
- 3 linguri pasta de rosii
PLAN DE LUCRU pizza cu aluat nedospit
- amestecam faina cu drojdia si cu un praf de sare. Adaugam busuiocul uscat, turnam uleiul de masline si amestecam putin.
- turnam treptat apa pana obtinem un aluat elastic. Nu l-am mai lasat la dospit pentru ca era foamea mare si timp putin la dispozitie. Am avut insa o surpriza foarte placuta sa constat ca si punand aluatul direct in tava (fara sa il las sa mai creasca macar o jumatate de ora in mediu cald), acesta „s-a comportat foarte frumos”. A crescut si a fost chiar foarte pufos.
- intindem aluatul intr-o tava (am folosit tava de la cuptor) pe care am uns-o cu foarte putin ulei.
intindem pe toata suprafata pasta de rosii, apoi presaram fasiile de sunculita afumata. Asezam si maslinele (de preferat sa folosim masline fara samburi si deja feliate, insa aceasta pizza a fost facuta cu ce am avut in frigider, pe stil italin 😀 ). - presaram cascavalul razuit
- lasam aproximativ 12 minute in cuptorul incins la 200 de grade.
- Este absolut dementiala si se face cat ai bate din palme. Fast-food in adevaratul sens al cuvantului. In plus, pizza se face foarte bine cu ce ai prin frigider.
- Pofta buna la pizza cu aluat nedopsit ! (poza 6)
Nu am inteles niciodata de ce se comanda pizza home-delivery. Daca ai in casa faina, drojdie si ceva ingredinte pentru topping, poti face o delicioasa pizza la tine acasa. De exemplu, aceasta pizza cu aluat nedospit.
Morosanu ALEXANDRA
ianuarie 16, 2020 @ 14:48
Urmaresc cu mare drag aceasta pagina.
Cosmin
aprilie 19, 2020 @ 20:13
Subscriu oricarei retete de aluat nedospit. Cele ce necesita dospire, sunt plictisitoare, dureaza mult si nepractice.
Dar, am o intrebare cu care sper sa nu supar pe nimeni:
Asa cum am vazut si pe aceasta pagina, am mai vazut si prin alte parti, deci nu e un caz unic, daca intentionam sa nu dospim aluatul, de ce mai punem drojdie ???
Pentru mine e un mare mister… chiar un paradox… ma face sa ma simt… hmmm… cam ca in Zona Crepusculara.
hapleablog
aprilie 20, 2020 @ 11:46
Salut! Mi se pre că textura blatului este diferită de cea a blatului pentru care nu se folosește drojdie.
Cosmin
aprilie 25, 2020 @ 09:30
Multumesc. Am sa experimentez.
O primavara insorita va urez.
hapleablog
aprilie 25, 2020 @ 13:37
Mulțumesc la fel! Spor!