Vinul fiert se poate transforma în desert dacă implicați și niște pere.
Ce îţi trebuie pentru 4 porţii (poza 1)
– 4 pere
– 500 ml de vin roșu
– 4 linguri de zahăr
– frișcă, înghețată (pentru decor)
– scorțișoară
Plan de lucru:
– fierbem vinul cu zahărul și scorțișoara (poza 2)
– curățăm perele și le tăiem în jumătate. Le scoatem sâmburii (poza 3)
– când vinul fierbe, scufundăm perele în el (poza 4). După 15 minute le scoatem (poza 5) și lăsăm vinul să fiarbă în continuare până când se transformă în sirop.
– perele se servesc cu înghețată, frișcă și sirop de vin. Poftă bună! (pozele 6 și 7)
Timp de preparare: 40 de minute
Preţ: 5 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)