PANNA COTTA CU NESS

Un desert energizant datorita ness-ului. Merge de minune dupa masa de pranz

Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
– 500 ml smantana lichida (32% grasime)
– 100ml lapte
– 100gr zahar
– 10 gr gelatină (1 pliculet)
– 4 linguri ness
-optional sos ciocolata (pt decor)

Plan de lucru:
– dizolvam gelatina in 100 ml lapte si lasam 10 minute (poza 2)
– dizolvam nessul in 2 linguri de apa (poza 2)
– incalzim gelatina amestecand in continuu pana se dizolva complet (fara a fierbe!!!!)
-Punem pe foc smantana impreuna cu zaharul. Incalzim fara a atinge punctul de fierbere. Adaugam ness-ul dizolvat (poza 3).
– apoi luam de pe foc si adaugam gelatina. (poza 4).
– turnam compozitia in forme de aluminiu (poza 5). Doua forme le-am invelit in folie pt a scoate mai usor panna cotta (poza 6)
– lasam la frigider minim 3 ore. Am decorat cu sos de ciocolata si granule de ness.
– am mancat cu mare pofta (pozele 7 si 8 )

Timp de preparare: 20 de minute (fara timpul cat sta la frigider)
Pret: 3 lei/portia (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)


12 Comments
Simona

septembrie 8, 2012 @ 07:00

Reply

Desi nu-i chiar pranzul… pot primi o portie?! 🙂

DiaMar bucataria galbena

septembrie 8, 2012 @ 13:54

Reply

Stiu sigur ca este o bunatate.O seara buna!

Kyra

septembrie 9, 2012 @ 09:58

Reply

Excelenta! Fina, energizanta, hranitoare, o masa completa, nu numai un desert copios. Πολύ καλό! 😀

strumfa bucatareste

septembrie 10, 2012 @ 06:25

Reply

Ce delicatesa ai facut!!!!!! Vreau si eu, a mai ramas ?:d

alina

septembrie 10, 2012 @ 06:41

Reply

Foarte bine arata!!!

Magda Adina

septembrie 10, 2012 @ 06:47

Reply

Cu asta m-ai dat gata , ador orice combinatie cu ness !!!

The Wandering Oltean

septembrie 11, 2012 @ 01:42

Reply

Imi place super panna cotta. Foarte reusit desertul

Dorina

septembrie 12, 2012 @ 18:13

Reply

Imi place mult panna cotta , indiferent de aroma . Sigur este energizanta , revigoranta cu ness.

Anisoara

septembrie 18, 2012 @ 06:57

Reply

Te rog ai putea pune optiunea de listare? Multumesc mult!

hapleablog

septembrie 18, 2012 @ 18:56

Reply

O sa incerc sa activez aceasta optiune.Pana atunci te sfatuiesc sa copiezi reteta si apoi dai paste intr-un fisier word. Sper sa iti fi fost de ajutor. O seara buna!

hapleablog

septembrie 18, 2012 @ 19:07

Reply

Gata am rezolvat si cu print-ul. La finalul retetei gasesti optiunea de print!

coco

iunie 17, 2015 @ 23:03

Reply

minunat vara!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.545 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020