PANNA COTTA DE CIOCOLATA

panna cotta de ciocolata 7

Un desert rafinat. Un rasfat cremos si ciocolatos.

Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
– 500 ml smantana lichida (32% grasime)
– 100ml lapte
– 100gr zahar
– 10 gr gelatină (1 pliculet)
– 30 gr nesquik (se poate inlocui cu cacao)
– esența de cafea

Pt glazura de ciocolata ( poza 6)
– 100 gr de ciocolata
– 70 ml smantana lichida
– 20 gr unt

Plan de lucru:
– dizolvam gelatina in 100 ml lapte si lasam 10 minute (poza 2)
– adaugam zaharul si nesquik-ul  peste smantana lichida si lasam pe foc pana se dizolva zaharul fara sa fiarba (poza 3)
– apoi luam de pe foc si adaugam gelatina. Turnam si esenta de cafea amestecam (poza 4).
– turnam compozitia in forme de aluminiu (7 la numar mi-au iesit) (poza 5)
– lasam la frigider minim 3 ore .
Preparam glazura de ciocolata (poza 6). Ingredientele pt glazura se pun intr-un vas, lasam la foc mic sa se topeasca ciocolata si untul, fara sa fiarba, si turnam cat este cald peste panna cotta.
– am mancat cu mare pofta. (poza 7)

Timp de preparare: 20 de minute (fara timpul cat sta la frigider)
Pret: 2 lei/portia (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)


6 Comments
adela zilahi

septembrie 7, 2011 @ 18:38

Reply

O bunatate, tot ce este cu ciocolata imi place! Super prezentare! O seara placuta!

Alice

septembrie 7, 2011 @ 19:04

Reply

wow…ce faina e! trimite si mie, pls…
o seara faina

Daniela

septembrie 7, 2011 @ 19:32

Reply

Ce bunaciune ciocolatoasa… ma inscriu si eu la o portie mica, da ?! ca doar nu o sa maninci fara noi… O seara minunata si dulce bineinteles !

maria mihalache

septembrie 7, 2011 @ 19:41

Reply

Nu puteam sa lipsesc de la o asa bunaciune.
Seara placuta!

retete_ina

septembrie 8, 2011 @ 04:21

Reply

buuna,as lua putin,arata tare bine

cat’s kitchen

septembrie 11, 2011 @ 14:38

Reply

asta da desert , delicios !!!!!!!!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.545 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020