PAINE PUFOASA

Această pâine e pufoasă ca un cozonac
Priviți pozele… cât o mie de cuvinte fac!

INGREDIENTE

  • 700 grame faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 2 linguri de iaurt gras
  • 200 ml lapte caldut
  • 200 ml apa minerala
  • 50 ml ulei de masline
  • ½ lingurita sare
  • 1 lingurita de zahar
  • seminte de susan pentru presarat deasupra

paine pufoasa poza 1

PLAN DE LUCRU

 

  1. formam maiaua intr-un castron: dizolvam drojdia in laptele caldut, apoi amestecam cu zaharul si 3 linguri de faina paine pufoasa poza 2 Lasam la dospit la cald 10 minute (Atentie! Trebuie pus intr-un castron mai mare pentru ca isi dubleaza volumul).
  2. Amestecam maiaua crescuta cu fainapaine pufoasa poza 3, apa minerala, iaurtul, oul si sarea pana obtinem o coca, apoi adaugam treptat uleiul de masline si framantam pana se incorporeaza completpaine pufoasa poza 4
  3. Lasam la crescut o ora la caldura paine pufoasa poza 5
  4. – Din aceasta coca am format 7 mingiute paine pufoasa poza 6pe care le-am asezat intr-o forma de diametrul de 26 cm. Ungem cu galbenus de ou paine pufoasa poza 7si presaram seminte de susanpaine pufoasa poza 8
  5. Cu restul de aluat am format o paine impletita in 3 (pt o forma de chec) paine pufoasa poza 9
  6. bagam la cuptorul incins la 180 grade si lasam pana cand acestea se rumenesc frumos deasupra paine pufoasa poza 10
  7. pofta buna! paine pufoasa poza 11 paine pufoasa poza 12

6 Comments
Sidy

noiembrie 17, 2014 @ 07:18

Reply

Ce fain arata painica asta a ta, sub forma de floare ! Deja ii simt mirosul….
Nu e cam multa drojdie la atata faina ?
In ultimul timp, fac paine neframantata si la 1 kg faina pun un plic de 7 g drojdie uscata. Daca vreau sa dospeasca mai repede, pun doua pliculete….
Sa ai o noua saptamana desavarsita !

Cristina

noiembrie 17, 2014 @ 11:43

Reply

Pozele tale chiar fac cat o mie de cuvinte! Foarte pufoasa!

olivia

noiembrie 17, 2014 @ 13:30

Reply

Este foarte imbietoare aceasta painica.

simonacallas

noiembrie 17, 2014 @ 16:26

Reply

ai o paine delicioasa,
Si frumoasa si pufoasa –
se vede ca-i facuta-n casa 🙂

Simona

martie 26, 2016 @ 11:15

Reply

Pai si cele 2 linguri de iaurt?

hapleablog

martie 27, 2016 @ 20:34

Reply

Se pun dupa ce adaugam apa minerala. Multumesc pt atentionare. Am facut modificarea si in reteta.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020