Sofranul a fost întotdeauna cel mai scump condiment din lume. Potrivit Wikipedia, originile si le are in Orientul mijlociu, iar maurii l-au transportat în Spania. In Europa, sofranul este cultivat în Spania (La Mancha) si Grecia. Pretul sau ridicat se datoreaza faptului ca pentru 1 kg de condiment trebuie recoltate cel putin 100.000 de stigmate (partea superioară a pistilului, pe care se prinde si incolteste polenul).
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
– 1 cana de orez basmati
– 1 lingurita de sofran
– 1 bucatica de ghimbir
– sare, condimente
– 400 gr piept de pui
Plan de lucru:
– fierbem orezul in doua masuri de apa (poza 2), timp de 15-20 minute. Adaugam sare dupa gust si sofranul. Lasam sa fiarba (pozele 3 si 4).
– Separat calim carnea de pui (taiata fasii subtiri), impreuna cu ghimbirul razuit (poza 5), apoi adaugam 100 ml apa si 3-4 linguri sos de soia (pozele 6 si 7). Lasam la calit aproximativ 20 minute (pana se face carnea).
– Pofta buna! (poza 8 ).
Timp de preparare: 40 minute
Pret: 4.5 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
FLORY
octombrie 10, 2012 @ 05:15
Un deliciu si arata grozav!
Angi
octombrie 10, 2012 @ 05:38
Imi place orezul, imi place puiul….so, vin la masa! 😀
O zi buna!
Poliana
octombrie 10, 2012 @ 05:42
Ce culoare frumoasa are, si prezentarea e super!
mitinita
octombrie 10, 2012 @ 05:48
Scump,dar merita toti banii,nu?
Daniela
octombrie 10, 2012 @ 06:41
Delicios… Eu nu mai fac fara sofran, ca prea mult imi place culoarea galbena… iar pieptul de pui cu sos de soia, e demential de bun… Acum mi s-a facut foame, ma duc sa beau o cafea…
coco
octombrie 10, 2012 @ 08:48
ce sa zic ? m-ai atins 🙂
DiaMar bucataria galbena
octombrie 10, 2012 @ 13:38
Are o culoare minunata orezul.Mai spun de gust?Super.
Mare Maria
octombrie 10, 2012 @ 14:23
O reteta…..minunata(din toate punctele de vedere) :)!
detectiv particular
octombrie 10, 2012 @ 17:51
aveti pagina de facebook ?
The Wandering Oltean
octombrie 10, 2012 @ 20:31
O bunatate frumos colorata
Vanina
octombrie 10, 2012 @ 20:42
Arata de bine incat practic [poti spune ca este o reta nu doar a japoniei/chinei, scuze dar le tot incurc pe aceste tari!
alina
octombrie 11, 2012 @ 05:29
Foarte frumos colorat orezul!
Lady Shoes
octombrie 11, 2012 @ 10:05
Acets blog este preferatul meu. Desii pina azi nu am scris pe blogul tau, am gatit multe dintre retetele tale. Mai ales deserturi. mult succes si iti multumesc ca existi.
Lady Shoes
octombrie 11, 2012 @ 10:06
Am recomandat si altor gospodine blogul tau.
irina (bucataria Irinei)
octombrie 11, 2012 @ 11:37
Ce bine arata… Cu betisoarele nu ma prea impac dar se poate folosi o furculita!
maria mihalache
octombrie 11, 2012 @ 18:46
Ce culoare minunata ii da sofranul.
Seara buna1
Liana Toma
octombrie 13, 2012 @ 21:44
o portie si pt. mineee!!