Știți bancul cu „ce beau românii când se duc în străinătate”? Sună cam așa:
„- Ce beau românii când se duc în străinatate?- Când se duc în Rusia numai vodcă, când se duc în Germania numai bere iar cand se duc în Italia nu mai vin”…
Atunci când mergem într-o țară, dorim să mâncăm și să bem ce este specific ei. Băuturile sunt parte integrantă a identității unui popor. Când spui „țuică”, spui România. Când spui „sake”, spui Japonia. Cei de la eximtur.ro au făcut o listă a câtorva băuturi populare în țările Europei:
1. Ouzo – spiritul Greciei – o bautură preparată pe bază de anason, care conține urme de struguri și stafide. Originile acestei băuturi datează din secolul 14. Poate conține până la 96% de alcool. Yamas!
2. Sangria – băutura insoritei Spanii – preparată din vin rosu sau uneori, șampanie, fructe și brandy. Este foarte dulce la gust. Salud!
3. Pastis – aperitivul Frantei – un lichior preparat din anason. Intensitatea alcoolului în acest aperitiv poate ajunge pana la 45%. Pastis a inceput sa fie comercializat în 1932, în special in sudul Franței, după interzicerea consumului de absinthe. Santé!
4. Guiness – aroma Irlandei – una dintre cele mai populare beri din lume. Este originară din Irlanda și a inceput să fie comercializată în a doua jumătate a secolului 18, fiind produsă la fabrica de bere St. James Gate din Dublin, locația rămânând neschimbată până în prezent. Cheers!
5. Porto – vinul dulce al Portugaliei – este produs exclusiv în regiunea Vaii Douro, în nordul țării. Elementul care face vinul de Porto atât de special este un lichior numit aguardiente, care oprește procesul de fermentare a vinului, mărind procentajul de alcool. Saúde!
6. Schnapps, rivalul berii in Germania – a fost inventat in secolul 16 de către călugari. Această băutură este preparată prin fermentarea unor fructe precum mere, prune, etc. împreună cu un alcool mai puternic, de obicei brandy. Prost!
7. Grappa – remediul delicios al Italiei – este produsă prin distilarea rămășițelor rezultate în urma procesului de producție a vinului, adică a semințelor, pulpei și pielițelor boabelor de struguri. Momentul perfect pentru a servi Grappa este după masă, italienii adăugând băutura în espresso. Cin cin!
Dacă v-am făcut poftă de vacanță, iar concediul abia s-a sfârșit, hai să privim jumătatea plină a paharului 😛 Putem călători mii de kilometri fără să plecăm de acasă. Savurând băutura potrivită, ne „teleportăm” unde dorim. Iar dacă abordăm lucrurile din această perspectivă, un site specializat, precum bauturaonline.ro, este ca o agenție de turism. Am găsit aici băuturi spirtoase, vinuri și siropururi din toate „colțurile” lumii, alături de piureuri de fructe, răcoritoare, bere și câte și mai câte. Nu ați fost niciodată în Cuba? Rom-ul vă introduce în atmosfera de acolo. Închideți ochii și simțiți briza oceanului pe coastele stâncoase ale Scoției la un pahar de whisky. Putem călători și în timp. Un pahar de piure de fructe ne aduce aminte de copilărie. Acum vă las. Dau o fugă până în Banat cu ajutorul unui Recaș Castel Huniade Fetească Neagră. Hai noroc!
coco
septembrie 10, 2015 @ 21:29
ar merge Sangria acum! 🙂