Negresa cu nuca de cocos
Dacă-ar păpa tigrul fioros
Pe loc s-ar îmbuna și-ar vrea,
De s-ar putea, și o cafea.
INGREDIENTE pentru blat
pentru crema
- 300 gr lapte condensate indulcit
- 200 gr fulgi de cocos
pentru ganache
- 100 ml frisca lichida
- 120 gr ciocolata dark
PLAN DE LUCRU negresa cu nuca de cocos
- pentru blat topim pe bain-marie ciocolata cu untul. Luam de pe foc dar lasam vasul deasupra apei. Adaugam zaharul, amestecam ca sa se dizolve zaharul. Lasam sa se raceasca, apoi adaugam ouale .si mixam pana se omogenizeaza complet. Adaugam faina.si incorporam cu o paleta. Compozitia obtinuta o turnam intr-o forma termorezistenta (dimensiune 20×30 cm) acoperita cu hartie de copt.
- Bagam la cuptor la 170 grade pentru 30 minute. Lasam apoi blatul sa se raceasca complet.
- Preparam crema. Nimic mai simplu: amestecam laptele condensat cu fulgii de cocos Acoperim blatul cu aceasta crema.
- Pentru ganache, topim pe bain-marie ciocolata cu frisca lichida si adaugam peste crema de cocos.Lasam la frigider pana se intareste glazura, apoi servim cu mare pofta.
- Pofta buna la negresa cu nuca de cocos!
Radu
decembrie 20, 2016 @ 11:52
Arata foarte bine si o sa incerc si eu reteta! Pentru ganache, trebuie pusa frisca lichida direct din cutie si topita la bain marine impreuna cu ciocolata? Ce tip de frisca lichida ati folosit?
Multumesc!
hapleablog
decembrie 23, 2016 @ 22:33
Multumesc pentru apreciere! Pentru ganache, eu mai intai topesc ciocolata pe baie de abur, apoi omogenizez cu frisca lichida. Am folosit Pilos din Lidl. Se poate folosi si smantana lichida.
lorena
decembrie 23, 2016 @ 10:18
Pot folosi lapte condensat pentru cafea, doar asa ceva am.mai gasit pe rafturile magazinelor?
hapleablog
decembrie 23, 2016 @ 22:30
Nu se poate. Trebuie lapte condensat indulcit, mai dens. Se poate prepara si acasa, asa http://retete-haplea.ro/lapte-condensat/
o femeie
februarie 19, 2017 @ 16:14
la blat: fara praf de copt, fara oua batute?
O femeie
februarie 19, 2017 @ 19:18
am facut prajitura: a iesit foarte buna!
In loc de lapte condensat am folosit o conserva de lapte de cocos – gustul e mai intens dar merita.