NEGRESA CU NUCA DE COCOS

Negresa cu nuca de cocos
Dacă-ar păpa tigrul fioros
Pe loc s-ar îmbuna și-ar vrea,
De s-ar putea, și o cafea.

INGREDIENTE pentru blat

  • 100 gr ciocolata dark
  • 200 gr unt
  • 150 gr zahar brun
  • 100 gr faina
  • 3 ouabrownies-cu-nuca-de-cocos-poza-1

pentru crema

pentru ganache

  • 100 ml frisca lichida
  • 120 gr ciocolata dark

PLAN DE LUCRU negresa cu nuca de cocos

  1. pentru blat topim pe bain-marie ciocolata cu untul.brownies-cu-nuca-de-cocos-poza-2 Luam de pe foc dar lasam vasul deasupra apei. Adaugam zaharul, brownies-cu-nuca-de-cocos-poza-4amestecam ca sa se dizolve zaharul. Lasam sa se raceasca, apoi adaugam ouale brownies-cu-nuca-de-cocos-poza-5.si mixam pana se omogenizeaza complet. Adaugam faina.brownies-cu-nuca-de-cocos-poza-6si incorporam cu o paleta. Compozitia obtinuta o turnam intr-o forma termorezistenta (dimensiune 20×30 cm) acoperita cu hartie de copt.
  2. Bagam la cuptor la 170 grade pentru 30 minute. Lasam apoi blatul sa se raceasca complet.
  3. Preparam crema. Nimic mai simplu: amestecam laptele condensat cu fulgii de cocosbrownies-cu-nuca-de-cocos-poza-9 brownies-cu-nuca-de-cocos-poza-10 Acoperim blatul cu aceasta crema.brownies-cu-nuca-de-cocos-poza-11
  4. Pentru ganache, topim pe bain-marie ciocolata cu frisca lichida si adaugam peste crema de cocos.brownies-cu-nuca-de-cocos-poza-13Lasam la frigider pana se intareste glazura, apoi servim cu mare pofta. brownies-cu-nuca-de-cocos-poza-14
  5. Pofta buna la negresa cu nuca de cocos!negresa cu nuca de cocos

7 Comments
Radu

decembrie 20, 2016 @ 11:52

Reply

Arata foarte bine si o sa incerc si eu reteta! Pentru ganache, trebuie pusa frisca lichida direct din cutie si topita la bain marine impreuna cu ciocolata? Ce tip de frisca lichida ati folosit?
Multumesc!

hapleablog

decembrie 23, 2016 @ 22:33

Reply

Multumesc pentru apreciere! Pentru ganache, eu mai intai topesc ciocolata pe baie de abur, apoi omogenizez cu frisca lichida. Am folosit Pilos din Lidl. Se poate folosi si smantana lichida.

lorena

decembrie 23, 2016 @ 10:18

Reply

Pot folosi lapte condensat pentru cafea, doar asa ceva am.mai gasit pe rafturile magazinelor?

hapleablog

decembrie 23, 2016 @ 22:30

Reply

Nu se poate. Trebuie lapte condensat indulcit, mai dens. Se poate prepara si acasa, asa http://retete-haplea.ro/lapte-condensat/

o femeie

februarie 19, 2017 @ 16:14

Reply

la blat: fara praf de copt, fara oua batute?

O femeie

februarie 19, 2017 @ 19:18

Reply

am facut prajitura: a iesit foarte buna!
In loc de lapte condensat am folosit o conserva de lapte de cocos – gustul e mai intens dar merita.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020