Dacă îți place ciocolata, ai găsit blogul care ți se potrivește. Adică Blogul lui Haplea 8)
Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1)
Pentru blat
– 2 ouă
– 60 ml de lapte
– 50 gr de unt
– 100 gr ciocolată
– 150 gr de zahăr
– 80 gr de făină
– 1 plic de praf de copt
Pentru glazură
– 50 gr de ciocolată (albă sau neagră)
– 2 linguri de frișcă lichidă
– o felie subțire de unt
– sirop Nesquik
Plan de lucru:
– preparăm blatul. Topim ciocolata și untul în lapte pe baie de apă (poza 2)
– frecăm ouăle cu zahărul (pozele 3 și 4), iar apoi le amestecăm cu ciocolata topită (poza 5)
– punem praful de copt în făină (poza 6) și adăugăm treptat în compoziția de ouă și ciocolată topită (pozele 7 și 8 ). Turnăm blatul într-o formă de tort cu pereți detașabili (diametrul 24 cm) tapetata cu foaie de copt (poza 9) și lăsăm la cuptor până se coace (poza 10)
– preparăm glazura după metoda clasică. Topim ciocolata și niște unt (poza 11), obținând un amestec omogen
– întindem glazura peste blat și decorăm cu sirop de ciocolată Nesquik (poza 12)
– poftă bună! (poza 13)
Timp de preparare: 40 de minute
Preţ: 14 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Lia
ianuarie 23, 2011 @ 06:51
Mama ce bun e .
E genul de prajitura unde ling cratita,blidul si degetele. 🙂
DIANA
ianuarie 23, 2011 @ 08:06
Wow , ce bunaciune ai realizat ,mai Haplea …
hapleablog
ianuarie 23, 2011 @ 09:19
Multumesc 🙂
pansy
ianuarie 23, 2011 @ 11:25
nu cred ca este cineva care sa refuze asa o prajitura !
alina
ianuarie 24, 2011 @ 10:51
Nota 10 plus.
Alexandrina
ianuarie 25, 2011 @ 09:10
Yummy, ce pofta mi-ai facut!!
Sara & Miki
ianuarie 26, 2011 @ 21:59
Se vede ca-ti place ciocolata… apetisanta negresa ta. Pup!
timea
ianuarie 22, 2012 @ 10:37
arata tare bine.!