Muffins cu brânză cheddar.
Îmi plac brioșele sărate.
Am refăcut rețeta iar și iar
Sunt pufoase, savuroase, delicate.
INGREDIENTE
- 150 gr branza cheddar
- 140 gr faina
- 200 ml lapte
- 1 ou
- 1 lingurita mustar
- 1 plic praf de copt
- un fir ceapa verde
- sare, piper
PLAN DE LUCRU muffins cu branza cheddar
- batem oul apoi adaugam laptele si omogenizam.
- Separat, amestecam ingredientele uscate: faina, praful de copt, apoi adaugam cheddar-ul razuit, ceapa verde.
Turnam amestecul de ou cu lapte peste amestecul de ingrediente uscate si omogenizam cu ajutorul unui tel.
Adaugam mustarul si omogenizam. - Turnam compozitia obtinuta in 12 forme de muffins.
- lasam la cuptorul incins la 200 grade aproximativ 15 minute, pana se rumenesc pe deasupra.
- Putem servi muffins cu branza cheddar calde sau reci. Pofta buna!
Probabil cea mai consumată brânză englezească din lume, brânza Cheddar este produsă din lapte de vacă şi are o intensitate a aromei ce variază de la mediu la intens, în funcţie de gradul de maturare sau de provenienţă. Culoarea diferă şi ea, de la alb natural până la portocaliu.
E o brânză ce se potriveşte într-o mulţime de preparate, de la platouri cu brânzeturi, până la plăcinte, putând fi consumată ca atare, dar revelându-şi aroma bogată mai ales atunci când e gătită şi topită. E un ingredient perfect pentru a da un plus de savoare cartofilor gratinaţi, macaroanelor cu brânză, burgerilor, supelor cremă de legume, sosurilor, sendvişurilor sau adăugată în omlete şi pizza, am putut citi pe bucatarialidl.ro.