Spune-mi: dimineața tu ce bei?
Cafea? Fresh-uri? Ceai de tei?
Toate se combină-armonios
Cu muffins cu banane și ulei de cocos.
INGREDIENTE muffins cu banane si ulei de cocos
- 3 banane bine coapte
- 200 gr faina
- 125 ml ulei de cocos
- 2 oua
- 2 linguri de zahar
- 1 plic praf de copt
PLAN DE LUCRU muffins cu banane si ulei de cocos
- topim pe baie de apa uleiul de cocos (daca acesta este solid). Il lasam deoparte.
- urmatorul pas: intr-un bol, transformam in piure bananele, pasandu-le cu o furculita.
- Adaugam cele doua linguri de zahar si ouale intregi.
Omogenizam fara graba.
- Am obtinut un amestec pe care il turnam intr-un bol mai mare, in care adaugam faina amestecata cu praful de copt. Mixam pana se omogenizeaza complet.
- Turnam si uleiul de cocos si contiunam sa mixam pana obtinem un aluat omogen.
Compozitia obtinuta trebuie sa aiba o textura mai densa decat cea de clatite.
- Turnam aceasta compozitie intr-o tava de silicon care cu 12 forme de muffins.
- Lasam la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 20 minute pana se rumenesc frumos deasupra. Putem verifica cu testul scobitorii.
- Pofta buna la muffins cu banane si ulei de cocos.
Aceste briose (muffins) sunt un rasfat dulce alaturi de cafeaua de sambata si duminica dimineata. Si nu numai alaturi de cafea. Sunt perfecte si pentru cei mici pentru ca nu sunt foarte dulci si nu contin decat foarte putin zahar (doua linguri). Se poate renunta la zahar daca bananele sunt foarte coapte si dulci. Iar uleiul de cocos inlocuieste cu succes untul.Va garantez ca vor fi savurate de la mic la mare dimineata sau in orice moment al zilei.