Mousse de ciocolată albă
Cu sirop de vișine –
De senzații fine salbă
Într-un pahar, pentru tine.
INGREDIENTE
- 200 gr ciocolata alba
- 400 ml frisca
- 8 piscoturi
- 200 ml compot de visine
- 400 gr visine proaspete (fara samburi)
- 100 gr zahar
PLAN DE LUCRU mousse de ciocolata alba
- topim pe bain-marie ciocolata cu 100 ml frisca.
- separat intr-un bol mixam restul de frisca lichida pana cand sta teapana.
- incorporam usor ciocolata topita peste frisca batuta, cu o spatula de silicon
- intr-un vas punem visinele impreuna cu zaharul si le lasam pe foc circa 10 minute, cat sa se topeasca zaharul, dar sa ramana si un sirop ( sa nu scada de tot).
- distribuim in pahare un strat de piscoturi inmuiate in compot, apoi un stat de mousse de ciocolata, apoi sirop de visine. Continuam acelasi procedeu pentru inca un strat
- lasam la frigider macar pentru 2-3 ore, apoi servim cu mare pofta.
- O minunata reteta de mousse cu ciocolata alba!