Sunt devorator de dulciuri în serie
Poza mea-i pe ziduri în orașul Pavlova
Dau iama-n el când se așterne vanilie
Peste locuitorii crocanți de bezea.
INGREDIENTE pentru blatul de bezea
- 4 albusuri
- 150 gr zahar (eu am folosit zahar tos, se poate folosi foarte bine zahar pudra)
- 1 lingurita amidon
- 1 lingura zeama de lamaie (se poate folosi si otet de vin)
INGREDIENTE pentru crema
- 4 galbenusuri
- 500 ml lapte
- 3 linguri faina
- 2 linguri amidon
- 120 gr zahar
- 100 gr unt (la temperatura camerei)
- esenta de vanilie sau pastaie de vanilie
pentru topping
pere, nectarine, banane si bomboane m&m
PLAN DE LUCRU mini pavlova cu crema de vanilie
Batem albusurile spuma, apoi treptat adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea care sa stea „batoasa” si sa fie lucioasa. Trebuie mixat bine pana se dizolva zaharul tos. Presaram apoi amidonul cernut si zeama de lamaie si incorporam usor cu o spatula. Pentru poze pas cu pas click aici.
Desenam pe hartia de copt 5 cercuri cu diametru de 8-10 cm, apoi asezam albusurile spuma in acest cercuri, astfel incat sa semene cu niste mini blaturi.

Lasam in cuptorul incins la 110 grade timp de 2 ore.

Pentru crema, amestecam cu telul galbenusurile impreuna cu zaharul. Turnam 25 ml lapte si omogenizam.
Adaugam si faina cu amidonul, amestecam continuu cu telul (pentru a nu se forma cocoloase), apoi turnam inca 25 ml lapte si omogenizam.
Restul de lapte (450 ml lapte) il punem la fiert impreuna cu esenta de vanilie sau semintele de la pastaia de vanilie. Cand laptele a inceput sa fiarba, adaugam amestecul de galbenusuri si amestecam continuu cu telul

Tinem pe foc mic pana cand obtinem o budinca. Lasam la racit.
Mixam untul, apoi adaugam treptat din budinca si mixam pana obtinem crema finala.
Acoperim blatul de bezea cu aceasta crema

apoi cu un strat generos de fructe. Am ales nectarie, pere, banane, struguri si bomboane m&m.


Absolut delicioase aceste mini-pavlova. Se topesc pur si simplu in gura.
Pofta buna la mini pavlova cu crema de vanilie si fructe!

Olivia
septembrie 12, 2019 @ 10:36
Wow,avem mare pofta la asemenea delicii.Multumesc.