O mâncare delicioasă, cu condiția să folosiți măsline cu gust de … măsline.
Ce îţi trebuie pentru 4 porții (poza 1)
– 400 gr de mânzat
– 200 gr de măsline
– 2 cepe
– 2 țeline
– un ardei gras
– pătrunjel
– boabe de piper
– foi de dafin
– 250 ml de suc de roșii
– bulion
– sare, delikat
Plan de lucru:
– fierbem carnea într-o apă, iar apoi o scurgem (pozele 2 și 4)
– între timp dăm țelina prin răzătoare, tăiem ardeiul gras și tocăm ceapa (poza 3)
– călim câteva minute ceapa (poza 5), după care adăugăm ardeiul gras, telina (poza 6) și sucul de roșii (poza 7). Amestecăm și adăugăm carnea (poza 8 ).
– adăugăm apă cât să acopere, apoi adăugăm măslinele (poza 9) și condimentăm (sare, delikat, boabele de piper)
– lăsăm să fiarbă și să mai scadă (aproximativ douăzeci de minute – poza 10)
– punem două foi de dafin și două linguri de bulion (poza 11)
– mai lăsăm zece minute pe foc (poza 12)
– poftă bună! (poza 13)
Timp de preparare: 60 de minute
Preţ: 5 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
pansy
decembrie 11, 2010 @ 18:06
ma prezint si io la o portie.
hapleablog
decembrie 11, 2010 @ 21:02
Pansy, te astept la o portie.
diamond
decembrie 12, 2010 @ 13:30
si mie imi place mult mancarea asta 😀 pup
Irina
decembrie 12, 2010 @ 20:05
Una dintre felurile mele preferate…
alina
decembrie 13, 2010 @ 12:31
Ce bunatate.
maria
ianuarie 29, 2011 @ 05:56
si eu fac o asfel de mancare uni se bat pe sos alti pe masline super bun bun de tot
Idris Elise
februarie 2, 2015 @ 16:34
si cu telina dupa ce este data prin razatoare, ce se intampla?!
hapleablog
februarie 3, 2015 @ 20:22
se adauga o data cu ardeiul gras
Stefan
februarie 12, 2016 @ 12:11
Daca adaugatzi si cateva felii de lamaie va avea un gust mult mai bun!