MADLENE CU NUTELLA SI FULGI DE CIOCOLATA

Hai să facem un desert
S-o îndulcească chiar și pe Cruella
Modesta mea părere de expert
E să-ncercați madlene cu Nutella.

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 130 gr faina
  • 130 gr zahar
  • 100 gr unt topit
  • 1 praf de copt
  • nutella

madelene cu nutella poza 1PLAN DE LUCRU madlene cu nutella

  1. topim untul, apoi il lasam la racit la temperatura camerei. Mixam ouale intregi cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumulmadelene cu nutella poza 2Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si alternam cu untul topit. Mixam pana se omogenizeaza complet. madelene cu nutella poza 3
  2. Turnam aproximativ o lingura de compozitie intr-o forma de siliconmadelene cu nutella poza 4
  3. peste acea compozitie adaugam o lingurita de Nutella madelene cu nutella poza 5
  4. acoperim cu restul de compozitie madelene cu nutella poza 6
  5. bagam in cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 25 de minute (pana cand trec proba scobitorii)madelene cu nutella poza 7
  6. pofta buna! Va poftim sa serviti madlene cu nutella la o cafea. Sunt de exceptie!madelene cu nutella poza 8 madelene cu nutella poza 9

Una dintre legendele care se leaga de istoricul acestei embleme dulci, caci multe povestioare s-au “copt” in jurul prajiturii, este cea legata de o tanara servitoare pe nume Madeleine. Fata se afla in slujba lui Stanislas Leczinski, regele detronat de Polonia, care devenise duce de Lorena.
Potrivit traditiei din aceasta regiune, tanara a trebuit sa inlocuiasca prajiturile ce purtau numele stapanului sau, niste produse de patiserie, si sa pregateasca altceva in locul lor pentru un banchet regal care se tinea in orasul francez Commercy.
Si cum singura reteta pe care o stia de la parintii ei era cea de aluat moale si pufos ca un fulg, fata a copt o multime de astfel de prajiturele, care s-au dovedit a fi extrem de apreciate de catre oaspetii ducelui. Ca sa o rasplateasca pentru efortul ei, dar mai ales pentru ca desertul cunoscuse un asa succes, Stanislas a decis sa numeasca micuta prajitura dupa numele credincioasei servitoare: Madeleine, a scris ziare.com.


4 Comments
Aquatime

martie 19, 2015 @ 13:45

Reply

Arata foarte bine! Nu am gustat pana acum cu Nutella dar banui ca sunt mult mai gustoase. Daca as vrea sa le fac cu cacao cam ce cantitate ar trebui sa pun la aceste cantitati?

mona

martie 30, 2015 @ 11:26

Reply

Am incercat sa le fac dar nu cu nutella ci cu dulceata, iar dulceata s-o dus toata la fund. Asa ca mi-o iesit briose cu fundu in sus. In ceea ce priveste compozitia la aluat e foarte buna a crescut frumos si e pufos dar si gustos. Cei drept eu am mai adaugat esenta de vanilie.

Haplea

martie 31, 2015 @ 21:51

Reply

Incearca data viitoare sa pui jumatate de compozitie in formele de briose. Sa lasi la cuptor 5 minute, apoi scoti din cuptor , adaugi nutella , apoi restul de aluat si bagat la cuptor pana se rumenesc frumos. Bafta!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.572 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020