Pe la vulcanii noroioși
Adeseori am dat târcoale.
Dar îi prefer pe cei ciocolătoși
Cu lava de portocale.
INGREDIENTE
- 4 oua
- 300 g ciocolata (am folosit 200 g ciocolata cu lapte si 100 g ciocolata dark)
- 50 g unt la temperatura camerei
- 50 g faina
- 100 g zahar pudra
- coaja de la o portocala
- 2 linguri zeama de portocala (strecurata, pentru a nu ramane pulpa)
PLAN DE LUCRU lava cake cu portocala
Topim ciocolata pe baie de abur.
Separat frecam untul cu zaharul
pana cand obtinem o crema omogena. Apoi adaugam cele 4 oua batute ca pentru omleta si mixam la viteza mica timp de cateva minute pana cand se incorporeaza complet. Apoi adaugam faina si mixam tot la viteza mica pana cand se omogenizeaza complet.
Adaugam ciocolata topita si racita la temperatura camerei si incorporam usor cu o spatula de silicon.
Adaugam zeama si coaja de portocala. Incorporam cu spatula de silicon.
Ungem cu unt forme ceramice (reteta este pentru 4 portii normale, eu am folosit 2 forme ceramice mai mici si una mai mare, pentru iubitorii de ciocolata extra portie) si adaugam aceasta compozitie.
Lasam in cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 12 minute formele mici. Forma mai mare am lasat-o la cuptor câteva minute în plus. Atunci cand scoatem formele din cuptor, „vulcanul” trebuie sa tremure usor in interior, pentru a obtine acel efect de lava-cake. Daca lasam prea mult la cuptor nu va mai fi moale in interior, dar gustul divin al combinatiei de ciocolata cu portocala este acelasi. Merita sa incercati reteta! Nu se face greu, nu va trebuie multa experienta in bucatarie, iar rezultatul este garantat!
Pofta buna la lava cake cu portocala.