LASAGNA DIN DOVLECEI

Pe italieni îi rugăm a ne scuza.
Știm, alta-i rețeta de lasagna.
Însă e „certo”. Vor fi de-acord și ei
Că în loc de paste merg și dovlecei.

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei medii
  • 800 gr. piept de pui tocat
  • 2 cepe medii tocate marunt
  • 2 morcovi razuiti (tocati la robot)
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 buc. pastarnac
  • 1 buc. telina
  • 1 l suc de rosii
  • 50 ml vin rosu
  • 300 gr cascaval razuit
  • sare, piper

lasagna cu dovlecei poza 1

PLAN DE LUCRU lasagna din dovlecei

  1. Taiem dovleceii longitudinal in felii de jumatate de centimetrulasagna cu dovlecei poza 2
  2. Calim ceapalasagna cu dovlecei poza 3adaugam carnea. Cand aceasta isi schimba culoarea, adaugam legumele tocate marunt (morcov, telina, pastranac, patrunjel) lasagna cu dovlecei poza 4 Condimentam dupa gust si adaugam 200 ml de suc concentrat de rosii. lasagna cu dovlecei poza 5Lasam pe foc pana se fierb legumele. Adaugam vin si lasam sa se evapore. lasagna cu dovlecei poza 7
  3. Asezam pe fundul tavii (unsa cu un strat de suc de rosii) un strat de dovlecei taiati felii. Stropim cu un strat de suc de rosiilasagna cu dovlecei poza 6
  4. Acoperim cu o jumatate din carnea calita cu legume si cu o treime din cascavallasagna cu dovlecei poza 9
  5. asezam al doilea strat de dovlecei. Acoperim cu suc de rosii lasagna cu dovlecei poza 10si cu restul de carne calita, plus a doua treime din cascavallasagna cu dovlecei poza 11
  6. repetam procedura: dovlecei, suc de rosii, restul de cascaval
  7. lasam aproximativ o ora in cuptorul incins la 180 de gradelasagna cu dovlecei poza 12
  8. lasagna din dovlecei este gata. Pofta buna!lasagna din dovlecei

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020