Am executat, in sfarsit, acest desert rafinat, usor de preparat si foarte gustos.
Ce iti trebuie (poza 1):
– 1 l lapte
– 5 oua
– 8 linguri de zahar
– 2-3 plicuri zahar vanilat
– 2 linguri amidon alimentar
Plan de lucru:
– separam albusurile de galbenusuri, apoi batem spuma albusurile, iar la final adaugam 3 linguri de zahar (poza 2). Mixam pana obtinem o spuma tare care sta ”bat” (poza 3).
– punem laptele la fiert, iar cand incepe sa fiarba luam cu lingura bulgarasi din spuma de albusuri si adaugam in lapte (poza 4). Le lasam sa fiarba cate un minut pe ambele parti, apoi le lasam la scurs intr-o strecuratoare (poza 5).
– batem galbenusurile cu zaharul ramas si amidonul (poza 6), adaugam laptele treptat apoi punem pe foc amestecand continuu pana se ingroasa (poza 7)
– Punem bulgarasii de spuma in boluri (poza 8 ), apoi acoperim cu crema de galbenusuri (poza 9)
– Savurati!
Timp de preparare: 30 minute
Simona
aprilie 26, 2012 @ 19:14
Sora mea iubeste acest dulce!!!
Maya
aprilie 26, 2012 @ 19:47
Nu am mai facut de 100 de ani. Tot i-am promis sotului ca-i fac… nu stiu de ce nu ajunge pe lista! ca si mie îmi place 🙂
hapleablog
aprilie 26, 2012 @ 20:00
Nu stiu de ce dar si la noi a stat pe lista vreme indelungata pana la executie!
pansy
aprilie 26, 2012 @ 20:29
Nu am facuit niciodata,dar imi facea mama si tare-mi placea.imi aduc aminte ca m-au operat de amigdale si cand am venit acasa mi-a facut mama lapte de pasare si cu inghetata !!!Totul era de vanilie.Au trecu vreo 50 de ani de atunci,dar gustul il am si acum daca ma gandesc la el!
hapleablog
aprilie 26, 2012 @ 20:33
Sper ca te-am convins sa incerci si tu acest desert!
irina
aprilie 27, 2012 @ 06:00
Nu am facut niciodata, dar m-ai convins sa fac. Arata minunat si sigur e si delicioasa.
Cristina
aprilie 27, 2012 @ 07:45
Minunat desertul acesta!!!
Emily
aprilie 27, 2012 @ 07:57
cel mai bun desert ever si chiar nu stiam reteta! Multumesc haplea draga! Weekend placut!
janet
aprilie 27, 2012 @ 10:43
Desertul asta il faceam cand erau copii micuti!Intre timp,au crescu,au plecat,care incotro si nu l-am mai facut!Dar nu este tarziu nici o data.Cand se aduna pe acasa ma roaga sa le fac multe din deserturile copilariei lor.
O zi mununata!
alinutzika
aprilie 27, 2012 @ 11:55
un dulce grozav! Nu am facut demult!
PARADIS
aprilie 27, 2012 @ 13:35
Desertul meu favorit!Foarte bun.Un weekend plăcut!
DiaMar bucataria galbena
aprilie 27, 2012 @ 14:07
Nu am facut niciodata,dar am sa incerc intr-o buna zi.Numai bine!
maria mihalache
aprilie 27, 2012 @ 17:50
Nici eu nu am facut niciodata si nici nu am mancat dar voi gusta acuma de la tine.
Seara frumoasa!
Magda Adina
aprilie 28, 2012 @ 20:04
Azi am facut si eu !!!! 😉