LANGOSI CU CASCAVAL

Puteți mânca doi-trei langoși,
Nu veți deveni burtoși
Eu m-am trezit purtat de val
Și-am răzuit și cașcaval!

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 100 ml lapte
  • 25 gr drojdie proaspata
  • o lingura ulei
  • apa calduta (aproximativ 50 ml)
  • o lingura de zahar
  • o lingura de sarelangosi cu cascaval poza 1

PLAN DE LUCRU langosi cu cascaval

  1. incalzim laptele cu zaharul. Dizolvam drojdia acolo si lasam cateva minute deoparte in mediu cald (cam 10 minute). Este maiaua care trebuie sa se umfle.
  2. scurgem maiaua peste, faina intr-un bol. Framantam. Adaugam sare, ulei si apa calduta treptat.  Framantam continuu pana cand obtinem un aluat elastic.langosi cu cascaval poza 2
  3. acoperim bolul si lasam la dospit, la caldura, aproximativ o jumatate de ora, pana isi multiplica volumul.langosi cu cascaval poza 3
  4. impartim aluatul in mod egal. Noi am format 8 mingiute de aluat pe care le-am mai lasat sa creasca un sfert de ora.
  5. aplatizam mingiutele, fie cu ajutorul unui sucitor, fie intre podul palmelorlangosi cu cascaval poza 4
  6. prajim in ulei pe fiecare parte pana se rumenesclangosi cu cascaval poza 5
  7. pentru a avea langosi cu cascaval, razuim cascaval deasupra. Desigur, se pot unge si cu dulceata, nutella etc.langosi cu cascaval

Aceasta este o reteta “economica” de langosi. Este foarte raspandita si reteta de langosi unguresti, la care se adauga oua si smantana. Putem face langosi de post, inlocuind laptele cu apa in ingredientele de mai sus.


Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.542 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020