IAHNIE DE FASOLE CU AFUMĂTURĂ

poza 7

Vă place fasolea, nu-i aşa? Noi vă învăţăm cum să preparaţi o mâncare de … să mâncaţi până “daţi cu căciula în câini”, nu alta.

Ce îţi trebuie pentru 6-8 porţii (pozele 1 şi 2)
– 600 grame fasole
– 2 cepe medii
– 1 morcov mare
– 1 ardei gras
– 500 grame scăricică afumată
– 300 grame cârnaţi afumaţi
– 100 ml ulei
– 200 grame bulion
– foi de dafin, pătrunjel, sare, piper etc.

Plan de lucru:
– Se alege fasolea şi se dă în clocot în 2-3 ape (de fiecare dată apa se schimbă – poza 3), după ce în prealabil a stat la înmuiat în apă timp de două ore.
– între timp se toacă mărunt morcovul, ardeiul şi ceapa, care se adaugă apoi în oală (poza 4).
– se toarnă uleiul (poza 5)
– se adaugă foile de dafin, scăricica afumată şi cârnaţii (poza 6), plus bulionul
– se lasă pe foc până când fierbe fasolea (aproximativ 90 de minute, depinde de fasole), iar apoi se adaugă pătrunjelul (poza 7)

Timp de preparare: 180 de minute
Preţ: 3,5 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)


Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.545 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020