Suntem obișnuiți să mâncăm gulii
În salată, tăiate felii,
Dar pot fi folosite în rețete multe
De exemplu: la cuptor, umplute.
INGREDIENTE
- 4 gulii medii (am completat cu 2 rosii medii)
- 300 gr carne tocata (porc si vita)
- o ceapa tocata marunt
- 1 morcov razuit marunt
- 1 legatura patrunjel tocat marunt
- 2 lingurite paste de rosii
- sare, piper, condimente dupa preferinte
PLAN DE LUCRU
- Scobim interiorul guliilor apoi le scufundam in apa clocotita si lasam la fiert circa 5 minute.
- Separat calim ceapa adaugam morcovul razuitsi carnea tocata Condimentam dupa gust. Lasam pe foc pana cand carnea isi schimba culoarea, apoi adaugam si verdeta tocata
- Luam de pe foc si umplem guliile si rosiile cu aceasta umplutura Le asezam intr-un vas termorezistent, adaugam un sos din pasta de rosii diluat cu apa (am mai adaugat si cateva rosii decojite si tocate) cat sa acopere pe cat posibil guliie si rosiile
- Lasam aproximativ 1 ora la cuptor (verificam sa fie facute guliile) la 190 de grade.
- pofta buna!
coco
august 28, 2014 @ 17:11
Buna idee, chiar nu am incercat!
Nicoleta- Agenda di Nico
august 28, 2014 @ 19:26
Arata tare bine si sunt sigura ca sunt si bune. Astea trebuie sa le fac . o seara buna..ciao!
florin
decembrie 17, 2014 @ 01:00
hmm seamana cu andrei umpluti