Sunt mai bune și, bineînțeles, mai ieftine decât cele pe care le găsești la cofetărie.
Ce îți trebuie pentru 4 tăvi (poza1):
– 4 ouă
– o cană de zahăr
– o cană de ulei
– 2 căni de făină
– esență de vanilie
– stafide
– jumătate de lingură de amoniu
– lămâie / portocală
Plan de lucru:
– se bat ouăle cu zahărul (pozele 2 și 3) și cu uleiul care se adaugă treptat (poza 4). Se adaugă tot treptat făina, plus amoniul stins în zeamă de lămâie sau portocală. Se amestecă până se obține o pastă (poza 5). Adăugăm și stafidele și le împrăștiem în compoziție cu o lingură de lemn (poza 6).
– se iau fursecurile cu lingurița și se pun într-o tavă tapetată cu foaie de copt. Atenție! Puneți-le la distanță unul de altul, pentru că cresc (poza 7)
– se lasă în cuptorul preîncălzit 8-10 minute, până se rumenesc.
– poftă bună! (poza 8 )
Timp de preparare: 50 de minute
Preţ: 5lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
MIMI
ianuarie 30, 2011 @ 09:25
ooooooooo,daaaa…si mai bune,si mai ieftine…bine ai zis,dar si mai sanatoase!pupici
Zazuza
ianuarie 30, 2011 @ 10:43
ah, cat de binevenita e reteta asta, caci astea sunt fursecurile mele favorite 😀
Lia
ianuarie 30, 2011 @ 11:05
Acuma ai taiat in carne vie.:)
Eu m-am scos de la dulciuri o perioada neprecizata de timp.
Masochismul insa ma determina sa citesc la dulciuri. 🙂
Super fursecutzele tale.
O duminica faina .
Irina
ianuarie 30, 2011 @ 18:03
Cred ca sunt foarte bune!
Maria
mai 1, 2011 @ 19:17
Tocmai am facut fursecurile tale, mi-au iesit cinci tavi pline-ochi (destul pt cafelele de saptamana asta). Se fac foarte usor, se coc si mai usor! Iar ce iese… o bunatate 🙂
Multumesc de idee!
hapleablog
mai 2, 2011 @ 16:50
Maria, imi pare bine ca ti-am fost de ajutor.O seara cat mai placuta.
Cristina popescu
octombrie 15, 2012 @ 11:15
Buna hapleablog si felicitari. Ti am descoperit cu putin timp in urma blogul si aceasta este prima reteta, a iesit exceptional. Am mai incercat alte retete, cu unt in loc de ulei sau stafidele inmuiate inainte. Nu au iesit la fel de bune ca ale tale, deci felicitari.
hapleablog
octombrie 15, 2012 @ 15:30
Multumesc frumos pentru aprecieri! Sper sa iti pot fot fi la fel de util si cu alte retete!