FUDGE CU MARSHMALLOWS

O nouă ciocolată de casă
Absolut delicioasă!

INGREDIENTE

  • 70 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 200 gr ciocolata dark
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 150 ml lapte condensat pt cafea neindulcit (am folosit Maresi)
  • 250 gr marshmallows

fudge cu marshmallows poza 1

PLAN DE LUCRU fudge cu marshmallows

  1. Topim untul impreuna cu zaharul si laptele condensat (evaporat) fudge cu marshmallows poza 2
  2. Lasam sa fiarba 5 minute fudge cu marshmallows poza 3apoi luam de pe foc si adaugam marshmallows. Amestecam energic fudge cu marshmallows poza 4
  3. Adaugam si ciocolata si amestecam pana cand se topesc ciocolata si marshmallowsfudge cu marshmallows poza 5
  4. Turnam ciocolata intr-un vas (30×20 cm) acoperit cu folie alimentara  (poza 6) Lasam la racit minim 2 ore, apoi servim.
  5. Fudge cu marshmallows este absolut delicioasa.Te lingi pe degete.
  6. Pofta mare! fudge cu marshmallows poza 6

Fudge-ul originar este un dulce moale, preparat de obicei din zahar, unt si lapte incalzite la 116 grade Celsius. Are consistenta cremoasa si este vandut in forme variate. Fudge-ul american este mentionat pentru prima oara intr-o scrisoare scrisa in 1886 de Emelyn Battersby Hartridge, studenta la Colegiul Vassar din New York. Aceasta mentiona ca verisoara unei colege de scoala prepara fudge in Baltimore pe care il vindea cu 40 centi/pound. Hartidge a intrat in posesia retetei si a vandut, in 1888, 14 kg de fudge in timpul unei licitatii organizate de colegiu. Dulcele a devenit rapid foarte popular in scoala.


3 Comments
Elena

noiembrie 23, 2015 @ 10:02

Reply

Daca nu gasim lapte condensat naindulcit ce imi recomanzi? As inlocui ciocolata de lapte tot cu fondente sa mai ia din dulceata. Dar e deajuns? Multumesc

hapleablog

noiembrie 25, 2015 @ 21:50

Reply

Nu este vorba de laptele condensat (care este un pic mai dens, indulcit) folosit la cremele de prajituri. Am folosit un lapte condensat (neindulcit) precum cel folosit de obicei la cafea. Se poate inlocui si cu lapte `normal`.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Cele mai citite articole
Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020