O nouă ciocolată de casă
Absolut delicioasă!
INGREDIENTE
- 70 gr unt
- 250 gr zahar
- 200 gr ciocolata dark
- 200 gr ciocolata cu lapte
- 150 ml lapte condensat pt cafea neindulcit (am folosit Maresi)
- 250 gr marshmallows
PLAN DE LUCRU fudge cu marshmallows
- Topim untul impreuna cu zaharul si laptele condensat (evaporat)
- Lasam sa fiarba 5 minute apoi luam de pe foc si adaugam marshmallows. Amestecam energic
- Adaugam si ciocolata si amestecam pana cand se topesc ciocolata si marshmallows
- Turnam ciocolata intr-un vas (30×20 cm) acoperit cu folie alimentara (poza 6) Lasam la racit minim 2 ore, apoi servim.
- Fudge cu marshmallows este absolut delicioasa.Te lingi pe degete.
- Pofta mare!
Fudge-ul originar este un dulce moale, preparat de obicei din zahar, unt si lapte incalzite la 116 grade Celsius. Are consistenta cremoasa si este vandut in forme variate. Fudge-ul american este mentionat pentru prima oara intr-o scrisoare scrisa in 1886 de Emelyn Battersby Hartridge, studenta la Colegiul Vassar din New York. Aceasta mentiona ca verisoara unei colege de scoala prepara fudge in Baltimore pe care il vindea cu 40 centi/pound. Hartidge a intrat in posesia retetei si a vandut, in 1888, 14 kg de fudge in timpul unei licitatii organizate de colegiu. Dulcele a devenit rapid foarte popular in scoala.
Elena
noiembrie 23, 2015 @ 10:02
Daca nu gasim lapte condensat naindulcit ce imi recomanzi? As inlocui ciocolata de lapte tot cu fondente sa mai ia din dulceata. Dar e deajuns? Multumesc
hapleablog
noiembrie 25, 2015 @ 21:50
Nu este vorba de laptele condensat (care este un pic mai dens, indulcit) folosit la cremele de prajituri. Am folosit un lapte condensat (neindulcit) precum cel folosit de obicei la cafea. Se poate inlocui si cu lapte `normal`.