Drob din pui si porc

drob poza12

Dacă spui Paşte, spui şi drob,
La noi este tradiţie.
Îl faci din miel, din pui, sau porc,
Sau poate-n combinaţie.

Ce iti trebuie: (poza 1):
Pt umplutura:
– 1kg organe (am folosit inimi, pipote de pui,limba, rinichi si ficat de porc)
– 6 oua
– 2 legaturi ceapa verde
-1 legatura usturoi verde
-1 legatura marar
-1 legatura patrunjel
-1 praf de sare
-1 praf piper

Pt aluat (poza 2):
– 150 ml ulei
– 150 ml apa
– 350-400 gr faina
-1 plic praf de copt
-1 praf de sare

Plan de lucru:
– Punem la fiert organele de pui (poza 2). Separat fierbem ficatul si rinichiul  (poza 3), iar in alta cratita am fiert limba (aceasta fierbe un pic mai greu).
– Cand avem toate organele fierte, le scurgem bine si apoi le lasam sa se raceasca.
– Intre timp tocam verdeata (poza 4). Organele de porc le tocam fie marunt cu cutitul, fie le dam prin masina de tocat sau apelam la robotul de bucatarie (pozele 5 si 6).
– Intr-un bol mai mare amestecam organele maruntite cu verdeata tocata, cu 5 oua batute si cu sare si piper dupa gust (poza 7). Noi am mai adaugat si 2 lingurite de cimbru uscat.
-Pregatim aluatul pt foaie. Amestecam toate ingredintele si obtinem o coca. Mai multe poze aici.
– Aluatul il intindem intr-o singura foaie de doua ori dimensiunea tavii pe care o folosim (35 x20 cm) (poza 8 ).
– Ungem tava cu ulei si asezam foaia. Adaugam amestecul de organe (poza 9). Acoperim cu restul de foaie.
– Ungem cu un ou batut (poza 10).
– Lasam la cuptorul preincalzit (la 180 grade) pentru aproximativ 30- 40 minute, pana se rumeneste frumos deasupra (poza 11). Servim fie cald , fie rece.
– pofta buna! (poza 12 )

Timp de preparare: 120 minute
Pret : 30 ron (pretul depinde de locul de unde cumparati ingredientele si de inflatie)


5 Comments
Valentina Mihaescu

aprilie 28, 2013 @ 19:22

Reply

Foarte interesanta reteta, Ingredientele cred ca se pot alege dupa preferinte.

bucatariamirelei

aprilie 29, 2013 @ 03:36

Reply

Stiu unde mananc anul asta drob!!!!!uraaaaa

Poliana

aprilie 29, 2013 @ 05:39

Reply

Minunat drob, abia astept sa facem si noi de Paste 😉

alina

aprilie 29, 2013 @ 11:04

Reply

Delicios trebuie sa fie!!Arata foarte bine imbracat in aluat.

The Wandering Oltean

aprilie 30, 2013 @ 22:02

Reply

Original făcut în varianta asta! Bun!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020